Opleidingen

Opleiding EP-U/B voor de vakbekwaam EPA-U adviseur

Lesdagen en trainingen worden online voortgezet!
3 lesdagen (wekelijks een vaste lesdag)
€ 1.185,- euro excl. btw en examen (zie brochure voor uitgebreide informatie)
Kader bereidt u als EPA-U adviseur voor op het aanvullend examen EP-U/B

Bent u op dit moment vakbekwaam EPA-U adviseur en wilt u na 1 januari 2021 uw werk blijven uitvoeren? Met de opleiding EP-U/B voor de vakbekwaam EPA-U adviseur leert u alles over de nieuwe opnamemethodiek (ISSO 75.1 – Methode 2020) en bent u goed voorbereid op het landelijk aanvullend examen EP-U/B (Energieprestatie Utiliteit Basismethode).

Tijdens deze opleiding zetten we voor u alle gewijzigde en nieuwe onderwerpen op een rij. Hierbij kunt u denken aan het toepassen van kwaliteitsverklaringen, energieprestatieindicatoren en BENG. U leert wanneer de basisopname en de detailopname gebruikt worden en ontvangt daarnaast nauwgezette informatie over gegevensbepaling van ruimteverwarming en -koeling, warmtapwaterbereiding en ventilatie.

Resultaat opleiding EP-U/B voor de vakbekwaam EPA-U adviseur

Na het volgen van deze opleiding bent u op de hoogte van alle veranderingen in het nieuwe opnameprotocol. U bent goed voorbereid op het landelijk Aanvullend examen EP-U/B. U kunt zelfstandig de energieprestatie van bestaande utiliteitsgebouwen vaststellen volgens de nieuwe basisopnamemethodiek. Na het behalen van het examen kunt u na 1 januari 2021 uw werk blijven uitvoeren als vakbekwaam EP-U/B adviseur.

Is deze EP-U/B opleiding de juiste keuze voor u?

Deze opleiding is bestemd voor de huidige vakbekwame EPA-U adviseur die ook na 1 januari 2021 nog energielabels wil opstellen en afmelden volgens de nieuwe basisopnamemethodiek ISSO 75.1. Hieronder ziet u welke bevoegdheden u als vakbekwaam EP-Adviseur heeft na 1 januari 2021:

Vakbekwaamheden EP-adviseurs 2020

LET OP: de bevoegdheden kunnen in sommige situaties wijzigen. Vanaf 1 januari 2021 bent u als vakbekwaam EP-U adviseur ook bevoegd om woningen op te nemen. Voor meer informatie voor uw situatie verwijzen we u naar de factsheet Methode 2020.

Waarom kiest u voor Kader?

  • De opleiding is door ons in de afgelopen maanden zorgvuldig ontwikkeld met inzet van vakinhoudelijke deskundigen, onderwijskundigen en marktpartijen
  • Zeer ervaren en praktijkgerichte docenten die actief werkzaam zijn als adviseur. Door deze specifieke praktijkervaring krijgt u een betere toegang tot de kennis van onze docenten en een duidelijke meerwaarde tijdens de lessen

BRL 9500 eisen

Met de invoering van de NTA 8800 is ook de beoordelingsrichtlijn BRL 9500 gewijzigd. Kader kan u ondersteunen bij het actualiseren en opstellen van uw BRL 9500 managementsysteem.

Wilt u uitgebreide informatie?

In onze brochure vindt u uitgebreide informatie over deze opleiding. Heeft u na het lezen van de brochure nog vragen, dan staat ons team voor u klaar en komen wij graag met u in contact.

Alle wijzigingen NTA 8800 en Methode 2020 voor u op een rij

U kunt meer lezen op onze pagina voor de NTA 8800, Methode 2020 en alle wijzigingen die voor u als EPA adviseur belangrijk zijn. Ook kunt u de factsheet downloaden waarin we alles nog eens duidelijk voor u op een rijtje hebben gezet.

Inschrijven

Inschrijven opleiding

Beschikbare startdata:

Direct contact