EP-U opleidingen

EP-U opleidingen – Energieprestatie Utiliteitsgebouwen

Alle benodigde kennis om woningen en utiliteitsgebouwen op te nemen volgens de basisopnamemethodiek.
.
De detailmethode is verplicht bij de omgevingsvergunningaanvraag voor nieuwbouw en het bepalen van het definitieve energielabel na oplevering.
Verkrijg voldoende bouwkundige voorkennis om deel te nemen aan de opleidingen tot EP-adviseur.
.
Verkrijg voldoende installatietechnische voorkennis om deel te nemen aan de opleidingen tot EP-adviseur.
.

Of u nu de energieprestatie van utiliteitsgebouwen wilt bepalen of de hoofdlijnen van de nieuwe energieprestatiemethodiek wilt weten, financieel adviseur of bedrijfsmakelaar bent en de invloed van gebouwkenmerken op het energielabel aan uw klant wilt kunnen vertellen, Kader helpt u graag op weg! Ook als u wilt voldoen aan het verplichte energielabel C per 1 janauari 2023 of daarop wilt gaan handhaven of vanuit een andere behoefte meer kennis wilt over de energieprestatie van utiliteitsgebouwen, heeft Kader de passende opleiding voor u.

Bekijk hier ons uitgebreide opleidingsaanbod of download de brochure Energieprestatie Utiliteitsgebouwen.

Heeft u vragen? U kunt altijd contact met ons opnemen.

Kader biedt verschillende EP-opleidingen voor het verstrekken van het energielabel. Met een opleiding tot EP-adviseur bent u voorbereid op de praktijk en het examen. Het energielabel is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en is verplicht bij wisseling van eigenaar of gebruiker van een utiliteitsgebouw

Doelgroep

Deelnemers voor de EP- opleidingen kunnen werkzaam zijn bij bijvoorbeeld advies- en ingenieursbureaus, bouwkundige adviesbureaus, architectenbureaus, installatiebureaus, makelaarskantoren, woningcorporaties, gemeentes etc. De opleidingen zijn zeker ook geschikt voor mensen die zelfstandig aan de slag willen gaan als EP-adviseur.

BRL 9500

Een energielabel kan alleen worden afgegeven door energieprestatieadviseurs werkzaam bij een organisatie met een NL-EPBD-certificaat, op basis van de BRL9500-U en/of BRL9500-W. Bent u gediplomeerd adviseur dan kunt u als licentiehouder BRL9500 onder het certificaat werken van een Koepelorganisatie met een NL-EPBD-certificaat zoals www.duurzaamenergieloket.nlwww.buildinglabel.com of www.immocert.nl. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf uw bedrijf te certificeren. Op deze pagina van InstallQ leest u hierover meer en vindt u ook de Certificerende Instanties. Bij Kader, bureau voor Kwaliteitszorg kunnen we u van dienst zijn bij dit certificatieproces.

Incompany training

Naast de reguliere open inschrijvingen kan Kader de opleidingen ook incompany verzorgen. Interesse? Vraag een offerte incompany aan!

Direct contact