Opleidingen

Opleiding EP-W/B voor de vakbekwaam EPA-W adviseur

Vanaf 5 juni vinden onze opleidingen en trainingen weer fysiek plaats.
3 lesdagen (wekelijks een vaste lesdag)
€ 1.185,- euro excl. btw en examen (zie brochure voor uitgebreide informatie)
Kader bereidt u als EPA adviseur voor op het aanvullende examen EP-W/B

Bent u op dit moment vakbekwaam EPA-W adviseur en wilt u uw werk blijven uitvoeren? Tot 1 juli komt u in aanmerking voor de Aanvullende examens. Met de opleiding EP-W/B voor de vakbekwaam EPA adviseur leert u alles over de nieuwe opnamemethodiek (ISSO 82.1). U bent goed voorbereid op het landelijk aanvullend examen EP-W/B (Energieprestatie Woning Basismethode)

Tijdens deze opleiding zetten we voor u alle gewijzigde en nieuwe onderwerpen op een rij. Hierbij kunt u denken aan het toepassen van kwaliteitsverklaringen, kennis omtrent de BENG indicatoren, TO-juli, het toepassen van de basis- of detailopname, schematiseren van een woning en de gegevensbepaling van diverse gebouwinstallaties.

Uw resultaat met de opleiding EP-W/B voor de vakbekwaam EPA-W adviseur

Na het volgen van deze opleiding bent u op de hoogte van alle veranderingen in het nieuwe opnameprotocol én goed voorbereid op het landelijk Aanvullend examen EP-W/B. U kunt zelfstandig de energieprestatie van een bestaande woning of woongebouw vaststellen volgens de nieuwe basisopnamemethodiek. Na het behalen van het examen kunt u na 1 januari 2021 uw werk blijven uitvoeren als vakbekwaam EP-W/B adviseur.

Is deze opleiding de juiste keuze voor u?

Deze opleiding is bestemd voor de huidige vakbekwaam EPA-W adviseur die ook na 1 januari 2021 nog energielabels wil opstellen en afmelden volgens de nieuwe basisopnamemethodiek. U bent vakbekwaam wanneer u in 2018 met goed gevolg het opfrisexamen heeft behaald.

LET OP: uw bevoegdheden welke zijn vastgelegd in de BRL9500 kunnen wijzigen na 1 januari 2021. Dit heeft gevolgen voor het aanvullend examen dat u dient af te leggen als vakbekwaam EPA adviseur. Bent u bijvoorbeeld op dit moment vakbekwaam EPA-W én EPA-U adviseur? Dan dan volstaat het met goed gevolg afleggen van het Aanvullend examen EP-U/B (basismethode). Zie onderstaand overzicht voor de gewijzigde bevoegdheden per adviseur.

Vakbekwaamheden EP-adviseurs 2020

 

Waarom kiest u voor Kader?

  • De opleiding is door ons zorgvuldig ontwikkeld met inzet van vakinhoudelijke deskundigen, onderwijskundigen en marktpartijen
  • Zeer ervaren en praktijkgerichte docenten die actief werkzaam zijn als adviseur. Door deze specifieke praktijkervaring krijgt u een betere toegang tot de kennis van onze docenten en een duidelijke meerwaarde tijdens de lessen

BRL 9500 eisen

Met de invoering van de NTA 8800 is ook de beoordelingsrichtlijn BRL 9500 gewijzigd. Kader kan u ondersteunen bij actualiseren en opstellen van uw BRL 9500 managementsysteem.

Wilt u uitgebreide informatie?

In onze brochure vindt u uitgebreide informatie over deze opleiding. Heeft u na het lezen van de brochure nog vragen, dan staat ons team voor u klaar en komen wij graag met u in contact.

Alle wijzigingen NTA 8800 voor u op een rij

U kunt meer lezen op onze pagina voor de NTA 8800en alle wijzigingen die voor u als EPA adviseur belangrijk zijn. Ook kunt u de factsheet downloaden waarin we alles nog eens duidelijk voor u op een rijtje hebben gezet.

Direct contact