Opleidingen

Opleiding EP-U/B adviseur – Energieprestatie Utiliteitsgebouwen Basismethodiek

Vanaf 5 juni vinden onze opleidingen en trainingen weer fysiek plaats.
5 lesdagen (wekelijks een vaste lesdag)
1975,- euro excl. btw
Kader bereidt u voor op het examen EP-U/B, waarna u als EP-U adviseur aan de slag kunt

Voor kantoren en andere utiliteitsgebouwen wordt een groen label en verduurzaming steeds belangrijker. Hierdoor stijgt ook de vraag naar vakbekwame energieprestatie adviseurs. Wilt u aan de slag als EP-U adviseur, dan is de juiste kennis belangrijk!

Met de opleiding EP-U/B wordt u in vijf dagen opgeleid als EP-U adviseur en bent u klaar voor het landelijk examen. Na het behalen van het examen kunt u zelfstandig de energieprestatie van bestaande gebouwen vaststellen volgens de basisopnamemethodiek ISSO 75.1. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld wet- en regelgeving, de opbouw van een projectdossier, BENG-indicatoren, de juiste wijze van opname van een gebouw via de basisopnamemethodiek en gegevensbepaling van diverse gebouwinstallaties. Uitgebreide informatie over het programma vindt u in de brochure.

Resultaat EP-U/B adviseur opleiding

Na het volgen van deze opleiding bent u goed voorbereid op het landelijk examen EP-U/B. U heeft alle benodigde kennis van het nieuwe opnameprotocol ISSO 75.1, waardoor u zelfstandig de energieprestatie van een bestaand gebouw kunt vaststellen. Na het behalen van het examen kunt u na 1 januari 2021 uw werk uitvoeren als vakbekwaam EP-U/B adviseur voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw.

Is de EP-U/B opleiding geschikt voor mij?

Deze opleiding is bestemd voor energieprestatie adviseurs die na 1 januari 2021 energielabels willen opstellen en registreren volgens de bepalingsmethode gebaseerd op de NTA 8800.

Twijfelt u welke energieprestatie opleiding geschikt voor u is? Om u als (toekomstig) EP-adviseur te helpen bij dit soort vragen hebben wij een aantal infographics opgesteld. Deze infographics helpen u bij het maken van de juiste opleidingskeuze.

Voor deze opleiding wordt uitgegaan van technische kennis op HBO niveau. Beschikt u niet over deze kennis of heeft u behoefte aan bijscholing? Volg dan één van de vooropleidingen van Kader of neem contact met ons op.

Vooropleidingen

Als Energieprestatieadviseur neemt u diverse bouwkundige en installatietechnische elementen op die van invloed zijn op de bepaling van de energieprestatie van een gebouw. Daarbij is het van belang dat u enige voorkennis heeft. Beschikt u niet over deze kennis? Kies dan voor een vooropleiding van Kader! De vooropleidingen zijn primair bedoeld om uw bestaande technische kennis toe te spitsen op de opnamemethodiek.

Waarom kiest u voor Kader?

  • De opleiding is door ons zorgvuldig ontwikkeld met inzet van vakinhoudelijke deskundigen, onderwijskundigen en marktpartijen.
  • Zeer ervaren en praktijkgerichte docenten die actief werkzaam zijn als adviseur. Door deze specifieke praktijkervaring krijgt u een betere toegang tot de kennis van onze docenten en een duidelijke meerwaarde tijdens de lessen.
  • Actief lid van de Examencommissie en korte lijnen naar actuele lesstof.
  • Oprichter en voorzitter van de gezamenlijke opleiders: het OpleidersCollectief, en daarmee deelnemer in veel landelijke beleidsoverleggen.
  • Leverancier van de lesstof aan ISSO, leverbaar via de ISSO Open.

BRL 9500 eisen

Naast het behalen van het ‘bewijs van vakbekwaamheid’ (diploma) tot EP adviseur utiliteitsbouw mag uw organisatie de energielabels alleen afgeven als uw organisatie ook gecertificeerd is volgens BRL 9500 of aangesloten is bij een BRL 9500 gecertificeerde partij. Kader ondersteunt u bij BRL 9500 certificering of kan u in contact brengen met een BRL 9500 gecertificeerd bedrijf.

Wilt u uitgebreide informatie?

In onze brochure vindt u uitgebreide informatie over deze opleiding. Heeft u na het lezen van de brochure nog vragen, dan staat ons team voor u klaar en komen wij graag met u in contact.

Inschrijven

Inschrijven opleiding

Beschikbare startdata:

Direct contact