Opleidingen

Opleiding EP-U/B adviseur – Energieprestatie Utiliteitsgebouwen Basismethodiek

Lesdagen en trainingen worden online voortgezet!
5 lesdagen (wekelijks een vaste lesdag)
1975,- euro excl. btw en examen (zie brochure voor uitgebreide informatie)
Kader bereidt u voor op het examen EP-U/B, waarna u als EP-U adviseur aan de slag kunt

Voor kantoren en andere utiliteitsgebouwen wordt een groen label en verduurzaming steeds belangrijker. Hierdoor stijgt ook de vraag naar vakbekwame energieprestatie adviseurs. Wilt u aan de slag als EP-U adviseur, dan is de juiste kennis belangrijk!

Met de opleiding EP-U/B (Energieprestatie Utiliteit Basismethode) wordt u in vier dagen opgeleid als EP-U adviseur en bent u klaar voor het landelijk examen. Na het behalen van het examen kunt u zelfstandig de energieprestatie van bestaande gebouwen vaststellen volgens de basisopnamemethodiek ISSO 75.1 – Methode 2020. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld wet- en regelgeving, de opbouw van een projectdossier, BENG-indicatoren, de juiste wijze van opname van een gebouw via de basisopnamemethodiek en gegevensbepaling van diverse gebouwinstallaties. Uitgebreide informatie over het programma vindt u in de brochure.

Uw resultaat met de opleiding EP-U/B adviseur

Na het volgen van deze opleiding bent u goed voorbereid op het landelijk examen EP-U/B. U heeft alle benodigde kennis van het nieuwe opnameprotocol ISSO 75.1, waardoor u zelfstandig de energieprestatie van een bestaand gebouw kunt vaststellen volgens de nieuwe Methode 2020. Na het behalen van het examen kunt u na 1 januari 2021 uw werk uitvoeren als vakbekwaam EP-U/B adviseur voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw.

Is de EP-U/B opleiding de juiste keuze voor u?

Deze opleiding is bestemd voor nieuwe energieprestatie adviseurs die na 1 januari 2021 energielabels willen opstellen en afmelden volgens de nieuwe basisopname. Wanneer u op dit moment al vakbekwaam adviseur bent is er een verkort traject; de opleiding EP-U/B voor EPA-U adviseurs.

Wilt u persoonlijk advies, afgestemd op uw situatie? Onze adviseurs zitten voor u klaar!

Waarom kiest u voor Kader?

  • De opleiding is door ons zorgvuldig ontwikkeld met inzet van vakinhoudelijke deskundigen, onderwijskundigen en marktpartijen
  • Zeer ervaren en praktijkgerichte docenten die actief werkzaam zijn als adviseur. Door deze specifieke praktijkervaring krijgt u een betere toegang tot de kennis van onze docenten en een duidelijke meerwaarde tijdens de lessen

BRL 9500 eisen

Naast het behalen van het ‘bewijs van vakbekwaamheid’ (diploma) tot EP adviseur utiliteitsbouw mag uw organisatie de energielabels alleen afgeven als uw organisatie ook gecertificeerd is volgens BRL 9500 of aangesloten is bij een BRL 9500 gecertificeerde partij. Kader ondersteunt u bij BRL 9500 certificering of kan u in contact brengen met een BRL 9500 gecertificeerd bedrijf.

Wilt u uitgebreide informatie?

In onze brochure vindt u uitgebreide informatie over deze opleiding. Heeft u na het lezen van de brochure nog vragen, dan staat ons team voor u klaar en komen wij graag met u in contact.

Alle wijzigingen NTA 8800 en Methode 2020 voor u op een rij

U kunt meer lezen op onze pagina voor de NTA 8800, Methode 2020 en alle wijzigingen die voor u als (aankomend) adviseur belangrijk zijn. Ook kunt u daar de factsheet downloaden waarin we alles nog eens duidelijk voor u op een rijtje hebben gezet.

Inschrijven

Inschrijven opleiding

Beschikbare startdata:

Direct contact