Opleidingen

EP-U/D adviseur opleiding – Energieprestatie Utiliteit Detailmethodiek

Lesdagen en trainingen worden online voortgezet!
3 dagdelen
€ 595,- excl. btw en examen (zie brochure voor uitgebreide informatie)
Kader bereidt u voor op het examen EP-U/D, waarna u als EP-U/D adviseur aan de slag kunt

Op 1 januari 2021 gaat de nieuwe rekenmethodiek in, de NTA 8800, en moeten alle energieprestatieberekeningen gemaakt en ingediend worden door een vakbekwaam EP-adviseur. De nieuwe methodiek kent zowel een basis- als een detailmethode. De detailmethode is verplicht bij de omgevingsvergunningaanvraag voor nieuwbouw en het bepalen van het definitieve energielabel na oplevering.

Tijdens de EP-U/D opleiding leert u te werken volgens de detailmethode en wordt u goed voorbereid op het EP-U/D examen. Let op: De EP-U/D opleiding is een aanvulling op de EP-U/B opleiding. U leest hier meer over in onze brochure.

Indien u vakbekwaam EPN-U adviseur bent, dient u een aanvullend examen af te leggen. Om u goed voor te bereiden op het examen adviseren we u de opleiding EPU/B voor de vakbekwaam EPA-U adviseur te volgen in combinatie met de EP-U/D opleiding. In onze brochure leest u hier meer over, inclusief de toetsmodule die u dient af te leggen.

Uw resultaat met de opleiding EP-U/D adviseur

Als EP-U/D adviseur neemt u diverse bouwkundige en installatietechnische elementen op die van invloed zijn op de bepaling van de energieprestatie van een gebouw. U bent bevoegd om de omgevingsvergunning aan te vragen en de opname en afmelding te verrichten voor definitieve energielabels voor nieuwbouwwoningen en – utiliteitsgebouwen.  Daarnaast bent u bevoegd tot het opnemen en afmelden van bestaande woningen en utiliteitsgebouwen.

Is de opleiding EP-U/D de juiste keuze voor u?

Wilt u zich als EP-adviseur bezig gaan houden met het aanvragen van omgevingsvergunningen of het opnemen/afmelden van nieuwbouw woningen én utilteitsgebouwen? Dan is het voor u interessant om de EP-U/D opleiding te volgen. De detailopname is namelijk geschikt voor het bepalen van de energieprestatie van nieuwe gebouwen en het daaraan gekoppelde energielabel.

LET OP: de bevoegdheden welke zijn vastgelegd in de BRL 9500 kunnen belangrijk zijn voor uw keuze voor de juiste opleiding. Voor meer informatie verwijzen we u naar de factsheet Methode 2020. Wilt u een persoonlijk advies, afgestemd op uw situatie? Onze adviseurs zitten voor u klaar!

vakbekwaamheden EP-W, EP-U adviseur, voorheen EPA-W, EPA-U, Methode 2020

Waarom kiest u voor Kader?

  • De opleiding is door ons zorgvuldig ontwikkeld met inzet van vakinhoudelijke deskundigen, onderwijskundigen en marktpartijen
  • Zeer ervaren en praktijkgerichte docenten die actief werkzaam zijn als adviseur. Door deze specifieke praktijkervaring krijgt u een betere toegang tot de kennis van onze docenten en een duidelijke meerwaarde tijdens de lessen

BRL 9500 eisen

Naast het behalen van het ‘bewijs van vakbekwaamheid’ tot EP adviseur woningen mag uw organisatie de energielabels alleen afgeven als uw organisatie ook gecertificeerd is volgens BRL 9500 of aangesloten is bij een BRL 9500 gecertificeerde partij. Kader ondersteunt u bij BRL 9500 certificering of kan u in contact brengen met een BRL 9500 gecertificeerd bedrijf.

Wilt u uitgebreide informatie?

In onze brochure vindt u uitgebreide informatie over deze opleiding. Heeft u na het lezen van de brochure nog vragen, dan staat ons team voor u klaar en komen wij graag met u in contact.

Alle wijzigingen NTA 8800 en Methode 2020 voor u op een rij

U kunt meer lezen op onze pagina voor de NTA 8800, Methode 2020 en alle wijzigingen die voor u als (aankomend) adviseur belangrijk zijn. Ook kunt u daar de factsheet downloaden waarin we alles nog eens duidelijk voor u op een rijtje hebben gezet.

Inschrijven

Inschrijven opleiding

Beschikbare startdata:

Direct contact