Opleidingen

Opleiding EP-W/B adviseur – Energieprestatie Woningen Basismethodiek

Vanaf 5 juni vinden onze opleidingen en trainingen weer fysiek plaats.
5 lesdagen (wekelijks een vaste lesdag)
1975,- euro excl. btw
Kader bereidt u voor op het examen EP-W/B, waarna u als EP-W adviseur aan de slag kunt

De vraag naar vakbekwame energieprestatie adviseurs stijgt! Naast de groeiende behoefte aan een groen label zorgt ook het opheffen van het VEL (vereenvoudigd energielabel) voor een toename in het aantal aanvragen voor energielabels.

Een zuinige woning betekent niet alleen een lagere energierekening en meer wooncomfort, het betekent ook minder CO2-uitstoot. En dat zijn belangrijke redenen voor de klimaatbewuste consument van nu. Daarnaast zijn woningeigenaren verplicht om bij verkoop of verhuur van hun woning een energielabel te laten zien.

Wilt u aan de slag als adviseur in de woningmarkt? Laat u dan bij Kader in vijf dagen opleiden tot EP-W/B adviseur. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld wet- en regelgeving, BENG-indicatoren, de juiste wijze van opname van een woning via de basisopnamemethodiek en gegevensbepaling van diverse installaties. Uitgebreide informatie over het programma vindt u in de brochure.

Resultaat EP-W/B adviseur opleiding

Na het volgen van de opleiding heeft u alle benodigde kennis om woningen en woongebouwen op te nemen volgens de basisopnamemethodiek; de ISSO 82.1. U bent optimaal voorbereid op het landelijk examen voor EP-W/B. Na het behalen van het examen bent u vakbekwaam EP-W/B adviseur en kunt u vanaf 1 januari 2021 woongebouwen opnemen en registeren volgens de basisopnamemethodiek.

Is de opleiding EP-W/B geschikt voor mij?

Deze opleiding is bestemd voor energieprestatie adviseurs die na 1 januari 2021 energielabels willen opstellen en registreren volgens de nieuwe basisopnamemethodiek.

Twijfelt u welke energieprestatie opleiding geschikt voor u is? Om u als (toekomstig) EP-adviseur te helpen bij dit soort vragen hebben wij een aantal infographics opgesteld. Deze infographics helpen u bij het maken van de juiste opleidingskeuze.

Vooropleidingen

Als Energieprestatieadviseur neemt u diverse bouwkundige en installatietechnische elementen op die van invloed zijn op de bepaling van de energieprestatie van een gebouw. Daarbij is het van belang dat u enige voorkennis heeft. Beschikt u niet over deze kennis? Kies dan voor een vooropleiding van Kader!

Waarom kiest u voor Kader?

  • De opleiding is door ons zorgvuldig ontwikkeld met inzet van vakinhoudelijke deskundigen, onderwijskundigen en marktpartijen.
  • Zeer ervaren en praktijkgerichte docenten die actief werkzaam zijn als adviseur. Door deze specifieke praktijkervaring krijgt u een betere toegang tot de kennis van onze docenten en een duidelijke meerwaarde tijdens de lessen.
  • Actief lid van de Examencommissie en korte lijnen naar actuele lesstof.
  • Oprichter en voorzitter van de gezamenlijke opleiders: het OpleidersCollectief, en daarmee deelnemer in veel landelijke beleidsoverleggen.
  • Leverancier van de lesstof aan ISSO, leverbaar via de ISSO Open.

BRL 9500 eisen

Naast het behalen van het ‘bewijs van vakbekwaamheid’ tot EP adviseur woningen mag uw organisatie de energielabels alleen afgeven als uw organisatie ook gecertificeerd is volgens BRL 9500 of aangesloten is bij een BRL 9500 gecertificeerde partij. Kader ondersteunt u bij BRL 9500 certificering of kan u in contact brengen met een BRL 9500 gecertificeerd bedrijf.

Wilt u uitgebreide informatie?

In onze brochure vindt u uitgebreide informatie over deze opleiding. Heeft u na het lezen van de brochure nog vragen, dan staat ons team voor u klaar en komen wij graag met u in contact.

Inschrijven

Inschrijven opleiding

Beschikbare startdata:

Direct contact