Opleidingen

Opleiding EP-W/B adviseur – Energieprestatie Woningen Basismethodiek

Lesdagen en trainingen worden online voortgezet!
5 lesdagen (wekelijks een vaste lesdag)
1975,- euro excl. btw en examen (zie brochure voor uitgebreide informatie)
Kader bereidt u voor op het examen EP-W/B, waarna u als EP-W adviseur aan de slag kunt

De vraag naar vakbekwame energieprestatie adviseurs stijgt! Naast de groeiende behoefte naar een groen label zorgt ook het opheffen van het VEL (vereenvoudigd energielabel) voor een toename in het aantal aanvragen voor energielabels.

Een zuinige woning betekent niet alleen een lagere energierekening en meer wooncomfort, het betekent ook minder CO2-uitstoot. En dat zijn belangrijke redenen voor de klimaatbewuste consument van nu. Daarnaast zijn woningeigenaren verplicht om bij verkoop of  verhuur van hun woning een energielabel te laten zien.

Wilt u aan de slag als adviseur in de woningmarkt? Laat u dan bij Kader in vijf dagen opleiden tot EP-W/B adviseur. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld wet- en regelgeving, BENG-indicatoren, de juiste wijze van opname van een woning via de basisopnamemethodiek en gegevensbepaling van diverse installaties. Uitgebreide informatie over het programma vindt u in de brochure.

Uw resultaat met de opleiding EP-W/B adviseur

Na het volgen van de opleiding heeft u alle benodigde kennis om woningen en woongebouwen op te nemen volgens de basisopnamemethodiek; de ISSO 82.1 Methode 2020. U bent optimaal voorbereid op het landelijk examen voor EP-W/B. Na het behalen van het examen bent u vakbekwaam EP-W/B adviseur en kunt u vanaf 1 januari 2021 woongebouwen opnemen en afmelden volgens de basisopnamemethodiek.

Is de opleiding EP-W/B de juiste keuze voor u?

Deze opleiding is bestemd voor nieuwe energieprestatie adviseurs die na 1 januari 2021 energielabels willen opstellen en afmelden volgens de nieuwe basisopnamemethodiek. Wanneer u op dit moment al vakbekwaam adviseur bent is er een verkort traject; de opleiding EP-W/B voor EPA-W adviseurs.

LET OP: de bevoegdheden welke zijn vastgelegd in de BRL 9500 kunnen belangrijk zijn voor uw keuze voor de juiste opleiding. Voor meer informatie verwijzen we u naar de factsheet Methode 2020. Wilt u een persoonlijk advies, afgestemd op uw situatie? Onze adviseurs zitten voor u klaar!

vakbekwaamheden EP-W, EP-U adviseur, voorheen EPA-W, EPA-U, Methode 2020

Waarom kiest u voor Kader?

  • De opleiding is door ons zorgvuldig ontwikkeld met inzet van vakinhoudelijke deskundigen, onderwijskundigen en marktpartijen
  • Zeer ervaren en praktijkgerichte docenten die actief werkzaam zijn als adviseur. Door deze specifieke praktijkervaring krijgt u een betere toegang tot de kennis van onze docenten en een duidelijke meerwaarde tijdens de lessen

BRL 9500 eisen

Naast het behalen van het ‘bewijs van vakbekwaamheid’ tot EP adviseur woningen mag uw organisatie de energielabels alleen afgeven als uw organisatie ook gecertificeerd is volgens BRL 9500 of aangesloten is bij een BRL 9500 gecertificeerde partij. Kader ondersteunt u bij BRL 9500 certificering of kan u in contact brengen met een BRL 9500 gecertificeerd bedrijf.

Wilt u uitgebreide informatie?

In onze brochure vindt u uitgebreide informatie over deze opleiding. Heeft u na het lezen van de brochure nog vragen, dan staat ons team voor u klaar en komen wij graag met u in contact.

Alle wijzigingen NTA 8800 en Methode 2020 voor u op een rij

U kunt meer lezen op onze pagina voor de NTA 8800, Methode 2020 en alle wijzigingen die voor u als (aankomend) adviseur belangrijk zijn. Ook kunt u daar de factsheet downloaden waarin we alles nog eens duidelijk voor u op een rijtje hebben gezet.

Inschrijven

Inschrijven opleiding

Beschikbare startdata:

Direct contact