Opleidingen

EP-W/D adviseur opleiding – Energieprestatie Woningen Detailmethodiek

Vanaf 5 juni vinden onze opleidingen en trainingen weer fysiek plaats.
Anderhalve lesdag
€ 595,- excl. btw
Kader bereidt u voor op het examen EP-W/D, waarna u als EP-W/D adviseur aan de slag kunt

Op 1 januari is de nieuwe bepalingsmethode van start gegaan, gebaseerd op de NTA 8800. Alle energieprestatieberekeningen moeten gemaakt en ingediend worden door een vakbekwaam EP-adviseur. De nieuwe methodiek kent zowel een basis- als een detailmethode. De detailmethode is nodig bij de omgevingsvergunningaanvraag voor nieuwbouw en het bepalen van het definitieve energielabel na oplevering.

Tijdens de EP-W/D opleiding leert u te werken volgens de detailmethode en wordt u goed voorbereid op het EP-W/D examen. Let op: De EP-W/D opleiding is een aanvulling op de EP-W/B opleiding. U leest hier meer over in onze brochure.

Resultaat opleiding EP-W/D adviseur

Als EP-W/D adviseur neemt u diverse bouwkundige en installatietechnische elementen op die van invloed zijn op de bepaling van de energieprestatie van een nieuwbouw woning of woongebouw. U bent bevoegd om de omgevingsvergunning aan te vragen en de opname en registratie te verrichten voor definitieve energielabels voor nieuwbouwwoningen.  Daarnaast bent u bevoegd tot het opnemen en registreren van bestaande woningen.

Is de opleiding EP-W/D geschikt voor mij?

Wilt u als EP-adviseur omgevingsvergunningen aanvragen of nieuwbouwwoningen opnemen en registreren? Dan is het voor u interessant om de EP-W/D opleiding te volgen. De detailopname is namelijk geschikt voor het bepalen van de energieprestatie van nieuwe gebouwen en het daaraan gekoppelde energielabel.

Twijfelt u welke energieprestatie opleiding geschikt voor u is? Om u als (toekomstig) EP-adviseur te helpen bij dit soort vragen hebben wij een aantal infographics opgesteld. Deze infographics helpen u bij het maken van de juiste opleidingskeuze.

Waarom kiest u voor Kader?

  • De opleiding is door ons zorgvuldig ontwikkeld met inzet van vakinhoudelijke deskundigen, onderwijskundigen en marktpartijen.
  • Zeer ervaren en praktijkgerichte docenten die actief werkzaam zijn als adviseur. Door deze specifieke praktijkervaring krijgt u een betere toegang tot de kennis van onze docenten en een duidelijke meerwaarde tijdens de lessen.
  • Actief lid van de Examencommissie en korte lijnen naar actuele lesstof.
  • Oprichter en voorzitter van de gezamenlijke opleiders: het OpleidersCollectief, en daarmee deelnemer in veel landelijke beleidsoverleggen.
  • Leverancier van de lesstof aan ISSO, leverbaar via de ISSO Open.

BRL 9500 eisen

Naast het behalen van het ‘bewijs van vakbekwaamheid’ tot EP adviseur woningen mag uw organisatie de energielabels alleen afgeven als uw organisatie ook gecertificeerd is volgens BRL 9500 of aangesloten is bij een BRL 9500 gecertificeerde partij. Kader ondersteunt u bij BRL 9500 certificering of kan u in contact brengen met een BRL 9500 gecertificeerd bedrijf.

Wilt u uitgebreide informatie?

In onze brochure vindt u uitgebreide informatie over deze opleiding. Heeft u na het lezen van de brochure nog vragen, dan staat ons team voor u klaar en komen wij graag met u in contact.

Inschrijven

Inschrijven opleiding

Beschikbare startdata:

Direct contact