Opleidingen

Opleiding EP-W/B voor de vakbekwaam EPA-W adviseur

2 lesdagen
790,- euro excl. btw en examen (zie brochure voor uitgebreide informatie)
Kader bereidt u als EPA adviseur voor op het aanvullende examen EP-W/B

Bent u op dit moment vakbekwaam EPA-W adviseur en wilt u na 1 januari 2021 uw werk blijven uitvoeren? Wij geven u met deze opleiding alle kennis over de Methode 2020 en bereiden u voor op het landelijke aanvullend examen EP-W/B (Energieprestatie Woningen Basismethode).

Tijdens deze opleiding zetten we voor u alle gewijzigde en nieuwe onderwerpen op een rij. Hierbij kunt u denken aan de BENG-eisen, de energieprestatieindicatoren en gegevensbepaling van installaties. Ook  het onderscheiden van de basisopname en de detailmethode, regels voor gebruiksoppervlak en het splitsen van een bouw in een utiliteits- en een woningdeel komen aan de orde.

Uw resultaat met de opleiding EP-W/B voor de vakbekwaam EPA-W adviseur

Na het volgen van deze opleiding bent u op de hoogte van alle veranderingen in het nieuwe opnameprotocol én goed voorbereid op het landelijk Aanvullend examen EP-W/B. U kunt zelfstandig de energieprestatie van een bestaand gebouw of groep gebouwen vaststellen volgens de nieuwe Methode 2020. Na het behalen van het examen kunt u ook na 1 januari 2021 uw werk blijven uitvoeren als vakbekwaam adviseur.

Is deze opleiding de juiste keuze voor u?

Deze opleiding is bestemd voor de huidige vakbekwaam EPA-W adviseur die ook na 1 januari 2021 nog energielabels wil opstellen en afmelden volgens de nieuwe basisopname.
Welke bevoegdheden heeft u als vakbekwaam EP adviseur na 1 januari 2021?

Vakbekwaamheden EP-adviseurs 2020

LET OP: de bevoegdheden kunnen in sommige situaties wijzigen. Bent u bijvoorbeeld op dit moment vakbekwaam EPA-W én EPA-U adviseur? Dan kunt u volstaan met het diploma voor het Aanvullend examen EP-U/B (basismethode) of EP-U/D (detailmethode). Voor meer informatie over uw situatie verwijzen we u naar de factsheet Methode 2020.

Waarom kiest u voor Kader?

  • De opleiding is door ons in de afgelopen maanden zorgvuldig ontwikkeld met inzet van vakinhoudelijke deskundigen, onderwijskundigen en marktpartijen
  • Zeer ervaren en praktijkgerichte docenten die actief werkzaam zijn als adviseur. Door deze specifieke praktijkervaring krijgt u een betere toegang tot de kennis van onze docenten en een duidelijke meerwaarde tijdens de lessen

BRL 9500 eisen

Met de invoering van de NTA 8800 is ook de beoordelingsrichtlijn BRL 9500 gewijzigd. Kader kan u ondersteunen bij actualiseren en opstellen van uw BRL 9500 managementsysteem.

Wilt u uitgebreide informatie?

In onze brochure vindt u uitgebreide informatie over deze opleiding. Heeft u na het lezen van de brochure nog vragen, dan staat ons team voor u klaar en komen wij graag met u in contact.

Alle wijzigingen NTA 8800 en Methode 2020 voor u op een rij

U kunt meer lezen op onze pagina voor de NTA 8800, Methode 2020 en alle wijzigingen die voor u als EPA adviseur belangrijk zijn. Ook kunt u de factsheet downloaden waarin we alles nog eens duidelijk voor u op een rijtje hebben gezet.

Inschrijven

Inschrijven opleiding

Beschikbare startdata:
Zodra meer inschrijfdata beschikbaar zijn zullen we die hier publiceren. Neem in de tussentijd gerust contact op voor meer informatie.

Direct contact