EPA-U

EPA-U opleidingen

EPA-U staat voor energieprestatieadvies utiliteitsbouw. Een EPA-U adviseur brengt de energiezuinigheid van utiliteitsgebouwen in kaart.

Per 1 januari 2021 gaat de nieuwe methodiek voor de energieprestatie van gebouwen van kracht. Utiliteitsgebouwen dienen vanaf dit moment opgenomen te worden volgens het opnameprotocol ISSO 75.1, oftewel Methode 2020 volgens de NTA 8800. Dat betekent dat zowel nieuwe als huidige adviseurs die na 1 januari als energieprestatie adviseur willen werken, het examen voor de Methode 2020 dienen te behalen. Als voorbereiding daarop kunt u de opleiding bij ons volgen.

(Goed om te weten: geheel 2020 mag u volgens de huidige methodiek werken en kunt u daarvoor ook nog de opleiding bij ons volgen)

In onze factsheet hebben we alle wijzigingen voor bestaande adviseurs op een rij gezet.

Bekijk op de opleidingspagina of de opleiding voor u geschikt is. U kunt daar tevens de brochure downloaden, direct inschrijven of contact met ons opnemen.

Opleidingen nieuwe methode (Methode 2020)
OpleidingOmschrijvingAantal lesdagen
EP-U/B voor EPA-U adviseurOpleiding EP-U/B voor de vakbekwaam EPA-U adviseur. Om u voor te bereiden op het aanvullende examen.2 lesdagen
EP-U/B - voor nieuwe adviseursIn ontwikkeling, meer info volgt spoedig4 lesdagen
EP-U/D - opleiding DetailmethodeIn ontwikkeling, meer info volgt spoedig

Opleidingen huidige methode (t/m 31 december 2020):
OpleidingOmschrijvingAantal lesdagen
EPA-UEPA adviseur utiliteit (EPA-U), verstrekken Energielabel utiliteitsbouw3 lesdagen
EPA-U maatwerkadviesEPA adviseur utiliteit (EPA-U) maatwerkadvies 2 lesdagen
EPA-U examentrainingEPA adviseur utiliteit (EPA-U) examentraining1 lesdag
EPN-UEPA adviseur utiliteitsbouw nieuwbouw (EPN-U)4 modules

Incompany training

Naast de reguliere open inschrijving van onze EPA opleidingen kan Kader deze opleidingen ook incompany (maatwerk) verzorgen. Vanaf 6 deelnemers is dit financieel interessant. Interesse? Vraag een offerte incompany aan!

Direct contact