Ga aan de slag met de belangrijkste thema’s binnen machineveiligheid zoals, CE-markering, Richtlijn Arbeidsmiddelen, functionele veiligheid (Performance Level en Safety Integrity Level) en LOTOTO.

Ongevallen met machines

Ongeveer 22 procent van alle arbeidsongevallen in Nederland vindt plaats door bewegende delen van machines. Hoewel vrij veel bekend is over dit soort ongevallen, blijven ze ieder jaar een belangrijk deel uitmaken van het totaal aantal ongevallen. De gevolgen van ongevallen met de bewegende onderdelen van machines kunnen zeer ernstig zijn. Vaak leidt het tot blijvend letsel bij het slachtoffer.

Machineveiligheid opleidingen

De belangrijkste thema’s binnen machineveiligheid zijn CE-markering, Richtlijn Arbeidsmiddelen, functionele veiligheid (Performance Level en Safety Integrity Level) en LOTOTO.

De Machineveiligheid opleidingen van Kader worden verzorgd door deskundigen met een technische en veiligheidskundige achtergrond. Zo hebben we Veiligheidsdeskundigen die een werktuigbouwkundige opleiding hebben gevolgd en de Certified Machinery Safety Expert (CMSE) hebben afgerond. Wij volgen de wetgeving op de voet en weet deze te vertalen naar de praktijk.