Opleidingen

Informatiebeveiliging opleiding

3 lesdagen
€ 1.595,-

Er komen steeds meer privacy incidenten voor. Daarnaast eisen klanten steeds vaker dat leveranciers gecertificeerd zijn (ISO 27001, 27002 of NEN 7510).

Informatiebeveiliging heeft de reputatie complex te zijn en veel tijd en geld te kosten. Door het volgen van de cursus Informatiebeveiliging, hoeft de opzet van informatiebeveiliging niet langer een complex en langdurig project te zijn.

Resultaat Informatiebeveiliging opleiding

Na de cursus Informatiebeveiliging (conform ISO 27001, 27002 en NEN 7510) bent u in staat de aard van informatiebeveiliging voor uw organisatie te bepalen. Ook bent u op de hoogte van relevante wet- en regelgeving (vooral privacy) en kunt u deze toepassen.

Praktische informatie

De duur van de opleiding Informatiebeveiliging bedraagt drie opeenvolgende lesdagen. De lesdagen starten om 9.30 uur en eindigen om 16.30 uur. Bij actieve deelname aan de drie lesdagen, ontvangt u het certificaat Informatiebeveiliging.

Onderwerpen

  • Introductie informatiebeveiliging conform ISO 27001 en NEN 7510;
  • Opzet van een werkend managementsysteem voor informatiebeveiliging (ISMS);
  • High Level Structure (HLS);
  • IB-beleid;
  • Inventarisatie toepasselijkheid;
  • Beheersmaatregelen uit de norm;
  • Opstellen interne norm, verbeterplan en de verklaring van toepasselijkheid;
  • Verplichte elementen ISO 27001 en NEN 7510;
  • Interne en externe audit.

Subsidie Privacy Officer opleiding

Voor het aanvragen van subsidie voor de opleiding Informatiebeveiligng kunt u gebruik maken van verschillende subsidiemogelijkheden.

Incompany

De cursus Informatiebeveiliging verzorgen wij ook incompany. Wij maken de opleiding volledig op maat en stemmen deze af op uw wensen. Voor meer informatie of een offerte neem contact met ons op via info@kader.nl of uw relatiebeheerder van Kader.

Wat vindt u in onze brochure?

Download onze brochure Informatiebeveiling opleiding en krijg uitgebreide informatie over de onderwerpen,  toegevoegde waarde van de opleiding en de doelstellingen.

Goed om te weten

Binnen de context van de internationale ISO normen informatiebeveiliging ISO 27001 en ISO 22301 en NEN 7510:2017, en AVG wetgeving (PIA en Privacy officer) biedt Kader deskundige en oplossingsgerichte ondersteuning bij de ontwikkeling van een managementsysteem voor informatiebeveiliging (ISMS) en business continuity management.

Inschrijven

Inschrijven opleiding

Beschikbare startdata:

Direct contact

Team informatiebeveiliging