Industriële veiligheid

Campagne instructie adembescherming asbestprofessionals

Professionals die werkzaam zijn in de asbestsector worden met de campagne ‘Doe jij luchtig over adembescherming’ geinstrueerd bewust om te gaan met hun masker.

Professionals die werkzaam zijn in de asbestsector worden met de campagne ‘Doe jij luchtig over adembescherming’ geinstrueerd bewust om te gaan met hun masker.

Uit recent onderzoek van TNO blijkt dat filtermaskers voldoende bescherming bieden, mits het juiste masker op de juiste manier wordt gebruikt. De gangbare maskers zelf zijn over het algemeen kwalitatief goed, maar niet altijd passend of ze worden verkeerd gebruikt.

Gezien het grote belang van een goede adembescherming zullen de volgende verplichtingen in de nieuwe certificatieschema’s SC-530 (asbestsanering) en SC-540 (asbestinventarisatie) naar verwaching per 1 januari 2015 ingaan:

  • Het uitvoeren van een jaarlijkse fittest om te bepalen welk model en maat masker het beste past
  • Het volgen van het online instructieprogramma voor een juist gebruik van het masker.

Voor alle DAV-ers, DTA-ers en DIA’s geldt de verplichting dat zij inhoudelijk op de hoogte moeten zijn en instructies hebben gekregen voor een juist gebruik en onderhoud van de adembeschermingsmiddelen.

Ga naar de campagnewebsite ‘Doe jij luchtig over adembescherming’

Meer informatie over asbest opleidingen, cursussen asbest

Inschrijven nieuwsbrief

Het laatste nieuws binnen ons mooie vakgebied als eerste in jouw mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde artikelen