Energie

Drie aangenomen moties (SP en VVD) over de kwaliteit van energielabels

In april zijn er drie moties aangenomen in de Tweede Kamer als gevolg van de problematiek rond energielabels in Groningen. Het platform voor onderzoeksjournalistiek van KRO-NCRV Pointer bracht deze problemen aan het licht. Hieronder staan de aangenomen moties en hun indieners. Ook vind je de link naar de uitzending van Pointer hieronder.

Beckerman (SP) en De Groot (VVD) verzoeken de regering om in gesprek te gaan met toezichthouders over compensatie voor geleden schade van huurders en het aansprakelijk stellen van fraudeurs met energielabels. Daarnaast verzoeken De Groot en Beckerman de regering om samen met de technologiesector een stappenplan te ontwikkelen voor het inzetten van nieuwe technologie om inzicht te verkrijgen in de energieprestatie van woningen. Tot slot werd ook hun derde motie aangenomen, waarin zij de regering vragen om één onafhankelijke toezichthouder aan te stellen voor het energielabel.

Klik hier voor de motie over het inzetten van nieuwe technologie voor een accuraat inzicht in de energieprestatie van woningen.

Klik hier voor de motie over in gesprek gaan met toezichthouders over maximale compensatie voor huurders bij fraude met energielabels.

Klik hier voor de motie over één onafhankelijke toezichthouder voor energielabels.

Benieuwd naar de uitzending van Pointer? Deze vind je hier!

Inschrijven nieuwsbrief

Het laatste nieuws binnen ons mooie vakgebied als eerste in jouw mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde artikelen