Energie

Duurzame hypotheekadviseurs opgelet!

Bij steeds meer hypotheekverstrekkers is het mogelijk om een extra bedrag te lenen of tegen een lager rentetarief voor de aanschaf van een woning of als deze verbouwd of verduurzaamd wordt. Als hypotheekadviseur informeer je je klant hierover. Maar wat nu als je klant allemaal inhoudelijke vragen over volgorde van verduurzaming en energiebesparing gaat stellen? Daar hebben we bij Kader iets op bedacht.

Sinds 2018 kan de eigenaar maximaal 100% van de waarde van de woning aan hypotheek krijgen. Als de nieuwe eigenaar het huis energiezuiniger wil maken dan gelden er andere regels. Hij kan dan tot 106% van de waarde van de woning lenen. Het bedrag boven de 100% moet dan wel besteed worden aan energiebesparende maatregelen. De bank zet het extra hypotheekbedrag in een depot en controleert of de eigenaar het daadwerkelijk besteedt aan energiebesparende maatregelen. Bovendien vraagt de bank om aankoopnota’s. Maar er zijn meer voordelige aanbiedingen. Zo bieden geldverstrekkers optioneel een leningdeel aan met lage rente voor het verduurzamen van de woning of kunnen energiebesparende maatregelen meegefinancierd worden. . Ook als het energielabel van het huis omhoog gaat na het nemen van energiebesparende maatregelen, kan de eigenaar in aanmerking komen voor korting op de rente.

In het adviesgesprek met je klant rijzen er vaak veel vragen. Zonnepanelen kopen? Spouwmuur-, vloer- of dakisolatie? Warmtepomp? HR++ beglazing? Hoe kun je als hypotheekadviseur hier gesprekpartner zijn met je klant? Kader ontwikkelt op dit moment als marktleider energieprestatieopleidingen een speciale training voor hypotheekadviseurs. Praktisch, handzaam, bruikbaar. In april verwachten we deze nieuwe training te kunnen starten.

Wil je geïnformeerd worden als de training gelanceerd wordt? Laat dan hier je gegevens achter, dan berichten we je!

Ja, houd me op de hoogte!

Vul hieronder jouw gegevens in en we houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Naam
Kader gaat zorgvuldig om met de verwerking van uw gegevens. Lees hier onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inschrijven nieuwsbrief

Het laatste nieuws binnen ons mooie vakgebied als eerste in jouw mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde artikelen