Energieprestatie-adviesplatform.nl nieuwe stijl dinsdag in de lucht

Na ruim een jaar van voorbereidingen – dwars door alle andere ontwikkelingen heen – wordt het nieuwe energieprestatie-adviesplatform.nl de komende week live gezet. Eind 2019 nam de stichting KEGO i.o. het epa-adviesplatform over van FedEC. Na een periode van herontwikkeling en vernieuwing is het nu klaar voor gebruik. De nieuwe tenaamstelling wordt energieprestatie-adviesplatform.nl.

Overigens worden er al sinds eind 2020 vragen, ook over de nieuwe bepalingsmethode, beantwoord door het Expertteam, via het huidige epa-adviesplatform. Met de livegang van de nieuwe omgeving zijn vragen beter en georganiseerder vindbaar.

Deelnemers in de stichting KEGO zijn InstallQ, ISSO, FedEC en AvEPA. Als gast wonen BCRG en het ministerie van BZK de bestuursvergaderingen veelal bij. Stichting KEGO heeft een coördinator, zes experts voor het Expertteam en twee inhoudelijke deskundige platforminrichters gecontracteerd.

De CI’s nemen niet (meer) actief deel aan het Expertteam. Vragen aangaande het proces worden door de coördinator van het energieprestatie-adviesplatform.nl doorgestuurd naar een CI (op basis van een roulatiesysteem). De CI antwoordt zonder tussenkomst van het Expertteam. Antwoorden die door het Expertteam gegeven worden op het platform worden door auditoren als leidend gezien.

Het platform is in op dit moment toegankelijk voor vakbekwaam adviseurs op basis van examennummer, vooralsnog voor zowel vakbekwaam adviseurs volgens de oude als de nieuwe methode. Op termijn zal dit wijzigen naar alleen de groep vakbekwaam adviseurs op basis van de nieuwe bepalingsmethode volgens de NTA 8800. Vragen van opleiders worden ook beantwoord.

Met borging en afspraken zoals bovenstaand heeft het platform een status die past in de nieuwe systematiek Stelsel Energieprestatie Gebouwen zoals ontwikkeld door NEN.

Via het registratie op energieprestatie-adviesplatform.nl kan een account aangevraagd worden.

Inschrijven nieuwsbrief

Het laatste nieuws binnen ons mooie vakgebied als eerste in jouw mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.