Energie

EP adviseurs zijn constant in beweging! Ook dit jaar weer wijzigingen in de bijscholing

Momenteel zijn er bijna 2.400 vakbekwame energieprestatieadviseurs in Nederland. Elk jaar dienen deze adviseurs een bijscholing te volgen om hun vakbekwaamheid weer te verlengen. Het is een dynamisch vak waarin elk jaar vele wijzigingen en veranderingen zijn. Zo ook dit jaar.

Om de dynamiek van dit vakgebied bij te kunnen benen wordt er elk jaar een nieuwe bijscholing gemaakt. Hierin worden de belangrijkste wijzigingen en veranderingen in protocollen besproken en uitgelegd. Zo wordt geprobeerd om de kennis van alle energieprestatieadviseurs van Nederland up-to-date te houden. Dit jaar worden de volgende onderwerpen besproken in de bijscholing energieprestatie:

De EP Bijscholing 2023 bevat een groot aantal vernieuwingen in de protocollen die we op een overzichtelijke manier voor je op een rij hebben gezet. Zo zoomen we in op de indeling van klimatiseringszones en de 10%-regel, lichten we de nieuwe tabellen voor bepaling van de interne warmtecapaciteit toe en besteden we aandacht aan het kiezen van het juiste afgiftesysteem in een rekenzone. En wat te doen bij een inpandig zwembad?  Welke leidinglengte houd je aan als de WTW/LBK buiten staan opgesteld? Hoe ga je precies om met een tapwaterinstallatie die aangesloten is op een collectieve CV installatie?

De EP Bijscholing 2023 Utiliteit is geschikt voor vakbekwaam EP-U/B en EP-U/D adviseurs. De EP Bijscholing 2023 Woningen is geschikt voor vakbekwaam EP-W/B en EP-W/D adviseurs. De bijscholingen worden net als vorig jaar afgesloten met een toets, zonder cesuur, dus je actieve aanwezigheid is genoeg. Basisadviseurs krijgen in de toets 10 vragen, Detailadviseurs 12 vragen.

De EP Bijscholing 2023 is doorspekt met voorbeelden, tekeningen en oefeningen. Zo werk je samen met je mede-deelnemers aan opdrachten. De kracht van deze bijscholing zit niet alleen in kennis, maar ook in het samenwerken met vakgenoten.

Kijk op onze website en schrijf je snel in om je vakbekwaamheid te behouden.

Download brochure

Download hier onze brochure van de bijscholing Energieprestatie adviseur. Je ontvangt alle informatie die je nodig hebt.

Download brochure

Inschrijven nieuwsbrief

Het laatste nieuws binnen ons mooie vakgebied als eerste in jouw mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde artikelen