Energie & Duurzaamheid

EP Opfriscursus, wanneer is dat eigenlijk verplicht?

De Examencommissie heeft besloten om de regels rond het verplicht volgen van de EP opfriscursussen aan te passen. De Examencommissie besluit het volgende:

  • Kandidaten die in 2021 vakbekwaam waren voor EP-W/B of EP-U/B en in 2022 vakbekwaam worden voor de detailmethode in woningen (W) respectievelijk utiliteit (U) moeten wel een opfriscursus doen;
  • Kandidaten die op 31 december 2021 vakbekwaam waren voor EP-W en in 2022 een upgrade doen naar vakbekwaam worden in EP-U/B of EP-U/D hoeven geen opfriscursus te doen, mits de upgrade voor 1 oktober 2022 succesvol is afgerond. Zo niet, dan is wel de opfriscursus verplicht om de vakbekwaamheid voor EP-W te behouden.

Waarom deze veranderingen?

De inhoud van de opfriscursussen is met name van belang voor de eerder behaalde modules 1 tot en met 3. Het behalen van module W5 of U5 is daarvoor geen vervanging.

Daarnaast moeten kandidaten die de upgrade doen van Woningen naar Utiliteitsgebouwen zelf inschatten of zij zullen slagen voor de vereiste modules voor 1 oktober. Mocht dit namelijk niet lukken, vervalt (tijdelijk) hun vakbekwaamheid voor de Woningen.

Meer informatie of je direct inschrijven voor één van onze opfriscursussen? Klik hier!

Inschrijven nieuwsbrief

Het laatste nieuws binnen ons mooie vakgebied als eerste in jouw mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde opleidingen

Gerelateerde artikelen