Vertrouwenspersoon

Fabels over Psychosociale Arbeidsbelasting – part 2!

In deze serie behandelen we telkens fabels over de psychosociale arbeidsbelasting. Deze keer: ‘Als medewerkers blootgesteld worden aan ongewenste omgangsvormen is het vooral belangrijk om goede opvang in te regelen’.

In elke professionele werkomgeving kunnen zich situaties voordoen in de omgang tussen medewerkers die als ongewenst worden beschouwd. Denk bijvoorbeeld aan pesten op het werk, agressie en geweld, discriminatie en (seksuele) intimidatie.

Opvang van slachtoffers van ongewenste omgangsvormen is inderdaad erg belangrijk. Het allerbelangrijkste is echter het voorkomen van ongewenst gedrag. We kennen allemaal de uitspraak ‘voorkomen is beter dan genezen’. Ook voor psychosociale arbeidsbelasting is dit belangrijk.

Natuurlijk is opvang dus erg belangrijk maar het staat niet in verhouding met het voorkomen van ongewenst gedrag. Iedere maatregel die ongewenst gedrag kan verminderen zorgt immers voor minder psychosociale arbeidsbelasting. Preventie heeft dus altijd de voorkeur. Een alarmknop/interventieteam, een goed ontwerp van balies en je gesteund voelen door collega’s zijn allemaal zaken die je vooraf kunt inregelen.

Tijdens de opleidingen tot Vertrouwenspersoon die wij samen met onze partner Etop aanbieden komen dit soort onderwerpen allemaal aan bod. Wil jij je hier eens in verdiepen? Dat kan! Via onderstaande knop kun je gemakkelijk onze brochure downloaden. Daarin vind je alle informatie over de opleiding, studieduur- en belasting en nog veel meer.

Wist jij dat de Vertrouwenspersoon opleiding die wij aanbieden geaccrediteerd is door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV). Dat betekent dat jij na het succesvol afronden van deze opleiding een persoonscertificering van de LVV kan aanvragen.

Download brochure

Download hier de brochure van onze opleiding tot Vertrouwenspersoon en ontvang uitgebreide informatie over de lesstof, de studieduur en de invulling per lesdag.

Download brochure >

Inschrijven nieuwsbrief

Het laatste nieuws binnen ons mooie vakgebied als eerste in jouw mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde artikelen