Energie & Duurzaamheid

Gemeenten roepen op tot investering kantoorpanden

Een aanzienlijk deel van de lokale kantorenvoorraad voldoet in 2023 waarschijnlijk niet aan energielabel C. Uit gegevens van RVO blijkt dat pas 45% van alle kantoren in Nederland voldoet.

Bevoegd gezag

Zonder noodzakelijke aanpassingen mogen panden met een energielabel D of minder niet meer gebruikt worden. Het bevoegd gezag stelt vast of de label-C-plicht voor een bepaald kantoor geldt en treedt op als handhaver bij overtredingen. Het bevoegd gezag is meestal de gemeente waar het kantoorgebouw is gevestigd. Gemeenten moeten dus toezicht houden op de energielabel-C verplichting.

Steeds meer gemeenten voelen de druk van deze (toekomstige) energielabel-C verplichting. Zij sturen hier al actief op aan bij kantooreigenaren. Zo ook de gemeente Amstelveen.

Amstelveen

Gemeente Amstelveen roept eigenaren van kantoren en kantoorpanden in de gemeente op tot het doen van noodzakelijke investeringen, zodat de kantoorpanden aan minimaal Energielabel C en de kwaliteitseisen van de moderne gebruiker voldoen. Volgens de gemeente heeft Amstelveen toekomstbestendige werkplekken nodig.

Masterclass

Wil je helemaal op de hoogte zijn van de label-C-verplichting? De Masterclass Energielabel C voor kantoren behandelt alle belangrijke aspecten van energiebesparing en verduurzaming van bestaande kantoorgebouwen. De Masterclass Energielabel C geeft je de handvatten om in zeven praktische stappen naar een energielabel C (of beter) te gaan. Je kunt de volgende dag gelijk aan de slag.

  • VNG.nl
  • AmstelveenZ

Inschrijven nieuwsbrief

Het laatste nieuws binnen ons mooie vakgebied als eerste in jouw mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde opleidingen

Gerelateerde artikelen