Energie & Duurzaamheid

Good to know: verlenging vakbekwaamheid, eenvoudige overgang van W naar U & vind ons op de Vakbeurs Energie!

Als Energieprestatieadviseur weet jij als geen ander dat het belangrijk is om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Een leven lang blijven leren is perfect van toepassing op de energieprestatieadviseurs branche en het bijhouden van de ontwikkelingen is inherent aan het hebben van een dynamisch vak! In dit artikel lees jij een aantal praktische weetjes waar je direct wat aan hebt!

Verlenging vakbekwaamheid

Na de opfriscursus is het niet onmiddellijk mogelijk om de verlenging van je vakbekwaamheid terug te zien nadat je een examen in Cirrus hebt gemaakt. Dit gebeurt namelijk achter de schermen. Na het doen van het examen van de opfriscursus wordt via Cirrus een melding verstuurd naar Metis, waar je vakbekwaamheid, als het goed is, al bekend is. Het systeem zorgt er dan voor dat de einddatum van deze vakbekwaamheid automatisch wordt verlengd. Je ontvangt ongeveer een week na afloop een mailbevestiging. Als je je mailbevestiging niet hebt ontvangen, dan kun je het beste even contact opnemen met Kader of ISSO om te vragen wat er mis gaat en hoe we dit kunnen oplossen.

Eenvoudige overgang van W naar U

De examencommissie heeft besloten dat adviseurs gemakkelijker vanuit het behaalde vakbekwaamheidsbewijs voor EP-woningbouw, door kunnen stromen naar het vakbekwaamheidsbewijs voor EP-utiliteitsbouw. ISSO zal dit de komende tijd gaan uitwerken door de concept eindtermen op te stellen en aangepaste examenmodules te ontwikkelen. De verwachting is dat dit makkelijkere traject voor zowel de basis- als de detailopname voor het eind van het jaar door de Examencommissie zal zijn vastgesteld en begin 2023 beschikbaar zal zijn. ISSO zal nadat de eindtermen zijn vastgesteld een algemeen communicatiebericht maken en afstemmen in het communicatieoverleg. Dit zal naar verwachting begin oktober zijn.

Vind ons op de Vakbeurs Energie

De Vakbeurs Energie is al meer dan 15 jaar hét zakelijke platform op het gebied van duurzaamheid en energie. In 3 dagen delen vrijwel alle koplopers in besparing, opwekking en opslag hun kennis met duizenden beslissers. Zien we jou ook?

Ook dit jaar zijn wij van Kader aanwezig op de Vakbeurs Energie. Met 2 inhoudelijke sessies zijn onze sprekers ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd. Met een sessie over de erkende maatregelenlijst (EML) en één over de verplichting van energielabel C proberen we de aanwezigen te informeren en te amuseren.

Dit jaar presenteren wij ons graag onder de vlag van de gehele Kader Group. Kader Group kent echter wel verschillende takken. Zo kun je bij ons terecht voor al je energieprestatieopleidingen binnen onze Academy maar ook voor adviesgesprekken wat betreft Sustainability ben je bij ons aan het juiste adres! Zien we jou ook op 11, 12 of 13 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch?

Inschrijven nieuwsbrief

Het laatste nieuws binnen ons mooie vakgebied als eerste in jouw mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde artikelen