Milieu & Kwaliteit

Hoge boetes voor niet gecertificeerde bedrijven die asbest verwijderen

De Inspectie SZW start per 30 januari jl. de campagne Malafide Saneerders. In deze campagne waarschuwt de Inspectie SZW (particuliere) opdrachtgevers en klusbedrijven voor de grote risico’s bij het ondeskundig verwijderen van asbest.

De Inspectie SZW start per 30 januari jl. de campagne Malafide Saneerders. In deze campagne waarschuwt de Inspectie SZW (particuliere) opdrachtgevers en klusbedrijven voor de grote risico’s bij het ondeskundig verwijderen van asbest. Dagelijks worden grote en kleine bouw- en sloopactiviteiten door de inspecteurs van de Inspectie SZW onaangekondigd gecontroleerd. Niet gecertificeerde bedrijven kunnen hoge boetes verwachten. De hoogte van de boetes voor het illegaal verwijderen van asbest is per 1 januari 2013 verdrievoudigd.

Met deze campagne onderstreept de Inspectie SZW het belang van het veilig en deskundig verwijderen van asbest. Het illegaal verwijderen van asbest door niet gecertificeerde bedrijven brengt de gezondheid van klanten, kinderen en soms ook omwonenden in gevaar.

Houdt uw organisatie zich bezig met asbest verwijderen? Zorg dan dat u voldoet aan de asbest wetgeving, dat u beschikt over een SC 530 asbest certificaat en dat medewerkers beschikken over de verplichte diploma’s voor het deskundig verwijderen van asbest.

Kader ondersteunt u bij het voldoen aan asbest wetgeving, begeleidt uw organisatie naar SC 530 asbest certificering en biedt de Cursus DAV en Cursus DTA voor het deskundig verwijderen van asbest.

Inschrijven nieuwsbrief

Het laatste nieuws binnen ons mooie vakgebied als eerste in jouw mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Gerelateerde artikelen