Interview over de wereld van de kwaliteitsmanager

Kwaliteitsmanagement anno 2017 vraagt veel van kwaliteitsmanagers. De inhoud van de functie verandert voortdurend. Normen wijzigen en risicomanagement is hot. Naast kwaliteit betreden steeds vaker thema’s als arbeidsveiligheid het speelveld van de kwaliteitsmanager.

Kwaliteitsmanagement anno 2017 vraagt veel van kwaliteitsmanagers. De inhoud van de functie verandert voortdurend. Normen wijzigen en risicomanagement is hot. Naast kwaliteit betreden steeds vaker thema’s als arbeidsveiligheid het speelveld van de kwaliteitsmanager. Volgens het onderzoek ‘De wereld van de kwaliteitsmanager’ dromen kwaliteitsmanagers van meer betrokkenheid en draagvlak in de organisatie. Paul Brinker, Teammanager Managementsystemen & Certificatie, geeft een interview in het vakblad Kwaliteit in Bedrijf.

Brinker is van mening dat het tijd is voor verandering in de rol van de kwaliteitsmanager.  Hij adviseert dat de kwaliteitsmanager een nieuwe invulling zal moeten geven aan zijn of haar rol door van het eiland af te komen en maximaal voordeel uit kwaliteitsmanagement te halen. Dit vereist meer managementvaardigheden, kennis en vaardigheden op het gebied van risicomanagement en een coachende rol. Als de kwaliteitsmanager hiermee aan de slag gaat, dan leidt dit volgens Brinker zeker tot succes voor de gehele organisatie!

Lees hier het hele interview!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven nieuwsbrief

Het laatste nieuws binnen ons mooie vakgebied als eerste in jouw mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.