Kader denkt mee: Versoepelde overgangsregeling

Vanaf de inwerkingtreding van de NTA 8800, 1 januari 2021, is er een overgangsregeling voor energieadviseurs. Deze regeling wordt verruimd. Deze overgangsregeling is in samenspraak met NEN, ISSO, InstallQ, NVCI en FedEC (namens de brancheorganisaties FedEC en AvEPA en het opleiderscollectief) opgesteld. Kader is initiatiefnemer en voorzitter van het in 2019 opgerichte OpleidersCollectief. Wij zijn er trots op u door deze betrokkenheid nóg beter van dienst kunnen zijn.

De regeling maakt het voor energieadviseurs, die nog niet het bewijs van vakbekwaamheid hebben, maar wel aantoonbaar in staat zijn de opname van de energieprestatie te doen  mogelijk om naast het opnemen van gebouwen ook de energieprestatie te registreren. Het gaat om de adviseurs die alle examenmodules hebben behaald met uitzondering van de software-module. Dit geldt zowel voor energielabels als voor BENG-berekeningen. De overgangsregeling geldt tot 1 juli 2021.

Om de kwaliteit van de registraties eenduidig te borgen, is in de regeling voorgeschreven dat de certificaathouder aanvullend in ieder geval de eerste twee geregistreerde energieprestaties controleert van een energieadviseur die gebruikmaakt van de overgangsregeling. Daarnaast moet bij de registratie in EP-online de lettertoevoeging ‘O’ achter het examennummer van de desbetreffende energieadviseur worden geplaatst. Met deze overgangsregeling kunnen de energieadviseurs die reeds werkzaam waren onder de overgangsregeling  ook registreren en het biedt verder aan iedereen die bezig is om hun vakbekwaamheid te behalen perspectief om snel aan het werk te kunnen.

Meer informatie hierover vindt u op de website van RVO. De wettekst en toelichting is terug te vinden in de Staatscourant (2021,7401).

Inschrijven nieuwsbrief

Het laatste nieuws binnen ons mooie vakgebied als eerste in jouw mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.