Brandveiligheid

Kader werkt actief mee aan de nieuwe norm voor het installeren van brandmeldinstallaties

De NEN2535 geeft regels voor het ontwerp, de uitvoering, de compatibiliteit en de kwaliteit van de te installeren brandmeldinstallatie. De huidige versie (NEN2535:2017) is door allerlei nieuwe ontwikkelingen en innovaties aan vernieuwing toe. Deze ontwikkelingen worden gedaan door de commissie NEN2535 waarin verschillende organisaties en instellingen vertegenwoordigt zijn.

Wij hebben vanuit Kader twee afgevaardigden in de commissie zitten die doormiddel van hun kennis, expertise en ervaring inbreng geven aan de nieuwe NEN2535. Dit resulteert in een nieuwe norm die door de markt gedragen wordt.

In 2021 is er een concept NEN2535 uitgebracht. Iedereen in Nederland mocht hier vervolgens zijn of haar licht op laten schijnen. Uit de respons die in grote getalen werd aangeleverd bleek dat brandveiligheid in Nederland een belangrijk thema is. Voor alle commissieleden leverde dit een grote opdracht op. Alle, ruim 1100 opmerkingen moesten namelijk in kleine werkgroepen beoordeelt en indien nodig, geïmplementeerd worden.

Binnen elke werkgroep zijn er zogeheten ‘kartrekkers’ aangesteld. Beide docenten van Kader hebben deze rol op zich genomen en zijn de afgelopen periode heel druk geweest om zoveel mogelijk opmerkingen te beoordelen en te implementeren. NEN heeft als streven om tegen het einde van 2023 de nieuwe NEN2535 te publiceren. Doordat we actief betrokken zijn bij de innovaties van deze nieuwe norm kunnen we bij de publicatie direct schakelen en zorgen we ervoor dat onze cursussen altijd helemaal up-to-date zijn.

Inschrijven nieuwsbrief

Het laatste nieuws binnen ons mooie vakgebied als eerste in jouw mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde opleidingen

Veelgestelde vragen

Gerelateerde artikelen