Energie & Duurzaamheid

Met het volgen van de opfriscursus verleng jij je vakbekwaamheid

Sinds 1 april 2022 kun je als EP-adviseur de verplichte opfriscursus volgen bij diverse EP-opleiders. Ongeveer de helft van alle adviseurs heeft dit al gedaan. Tot 1 oktober hebben adviseurs de tijd om de korte cursus te volgen.

Met het volgen van de opfriscursus verleng je je vakbekwaamheid. Het is belangrijk om deze EP-opfriscursus te volgen omdat je daarmee kunt aantonen dat je de aanpassingen in NTA 8800:2022 kent. Zonder opfriscursus vervalt je vakbekwaamheid en ben je niet meer vindbaar als EP-adviseur in het Centraal Register Techniek (CRT). Iedereen die de vakbekwaamheid voor de NTA-methodiek vóór of in 2021 afrondde, is verplicht deze jaarlijkse EP-opfriscursus te doen. Je examendatum staat op het certificaat van vakbekwaamheid.

Theorie, praktijk & toets

De cursus is gebaseerd op de wijzigings- en/of interpretatiedocumenten, zoals verwerkt in de vierde druk van de ISSO-opnameprotocollen, de wijzigingsbladen van de BRL 9500 van 1 januari 2022, en veelgemaakte fouten. Er is een cursus voor W- en voor U-adviseurs. Zowel als basis- als detailadviseur ben je verplicht om de opfriscursus te volgen.

De cursus bestaat uit drie onderdelen: theorie, praktijk en een toets. Tijdens het praktijkdeel krijg je informatie over de interpretaties en wijzigingen in de NTA en de ISSO-opnameprotocollen. Daarnaast word je alert gemaakt op veelgemaakte fouten. Je oefent hiermee door in groepsverband een deel van een casus uit te werken. De opfrisser wordt afgesloten met een toets. Voor basisadviseurs bestaat de toets uit 10 vragen, voor detailadviseurs uit 12 vragen. Je kunt niet zakken voor deze toets, maar deze dient als samenvatting van de dag, om eventuele zwakke punten te duiden en ter registratie van je vakbekwaamheid.

Wil je alles weten over onze opfriscursussen? Dan kun je hieronder de brochure downloaden voor zowel de EP-W als de EP-U!

Download de brochure

Download hier onze brochure over de opfriscursus Energieprestatie adviseur!

Download brochure

Inschrijven nieuwsbrief

Het laatste nieuws binnen ons mooie vakgebied als eerste in jouw mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde artikelen