Algemeen

Update fysieke/klassikale opleidingen

Naar aanleiding van de persconferentie omtrent corona van 25 januari jl. sturen we hierbij een update ten aanzien van onze fysieke/klassikale opleidingen.

Naar aanleiding van de persconferentie omtrent corona van 25 januari jl. sturen we hierbij een update ten aanzien van onze fysieke/klassikale opleidingen.

Op basis van de huidige richtlijnen vanuit de Rijksoverheid kunnen onze klassikale lessen op locatie plaatsvinden. Bij klachten willen we je vragen om thuis te blijven. Echter: we zijn ook afhankelijk van onze opleidingslocaties en hun beschikbaarheid (op basis van de 1.5 meter regel, wat nu een verplichting is geworden), het kan voorkomen dat we uit moeten wijken naar een alternatieve locatie dan de beoogde locatie of dat de lesdag digitaal wordt verzorgd. Mocht dit het geval zijn, dan word je hier separaat over geïnformeerd.

Op alle opleidingslocaties worden strikte maatregelen genomen. Op de locaties is het verplicht een mondkapje te dragen bij het verplaatsen naar en van de lesruimte, daarom is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je een mondkapje bij je hebt.


Let op: om toegang te krijgen tot onze (externe!) leslocaties met horecafunctie (zoals hotels) dien je een Coronatoegangsbewijs te kunnen laten zien bij binnenkomst, zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs voor extra informatie hieromtrent. Voorkom een vervelende situatie en zorg dus dat je één van deze toegangsbewijzen bij je hebt + een geldige legitimatie!

Tijdens de opleiding blijven de onderstaande maatregelen van kracht:
Ik heb klachten, wat nu?
Heb je klachten die duiden op het Coronavirus dan volg je uiteraard eerst de regels van het RIVM op, kijk hiervoor o.a. op https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen. Heb je klachten dan verzoeken wij jou om niet naar de leslocatie te komen. Kom je wel naar de leslocatie, dan vorm je een risico voor je medecursisten. Meld je afwezigheid bij de opleidingscoördinator. Die zal contact met je opnemen om individuele afspraken te maken t.a.v. de planning van de opleiding. Wij rekenen op jullie medewerking, de gezondheid van ons allen staat voorop!


Vertrouw je het niet t.a.v. de coronadreiging, of staat je organisatie het niet toe dat je naar de opleiding komt? Geef dit dan per mail aan ons door, dan gaan we naar een passende oplossing zoeken. Je hoeft dan niet op de opleidingsdagen te komen.


Stel: de docent heeft klachten en valt uit, wat nu?
Net als voor deelnemers, gelden voor docenten vanzelfsprekend dezelfde regels. Indien zij klachten hebben, dan mogen zij niet naar de leslocatie komen. Wij vragen docenten ons z.s.m. in te lichten over het eventueel niet aanwezig kunnen zijn van een lesdag. Het kan in het slechtste geval helaas voorkomen dat we in de ochtend van de lesdag zelf pas de melding krijgen van de betreffende docent. De opleidingscoördinator zal jullie in dat geval z.s.m. op de hoogte brengen van het uitvallen van de docent en de vervolgacties die wij ondernemen.


In eerste instantie zullen we trachten een vervangende docent te regelen. Het fysiek verzorgen van de lesdag blijft onze sterke voorkeur houden. Mocht dit echter niet mogelijk zijn dan kan het zijn dat we de lesdag digitaal plaats laten vinden via MsTeams. In het uiterste geval zullen we de lesdag moeten verplaatsen naar een later moment.

Wanneer gaan we over tot digitaal lesgeven? Indien:
• het RIVM/Rijksoverheid met andere en/of nieuwe maatregelen komt.
• een externe locatie gaat of moet sluiten.
• minder dan zes deelnemers tijdens de lesdag aanwezig zullen zijn.
• de docent niet beschikbaar is, of zelf griepachtige verschijnselen heeft en niet op korte termijn door ons te vervangen is.


We streven ernaar om binnen 24 uur te berichten over het eventueel annuleren van een opleiding/lesdag, dit kunnen we echter niet garanderen. Check regelmatig je mail met betrekking tot de opleiding. Geen bericht? Dan starten we.

Wat kan ik zelf doen?
Welke maatregelen moet en kun je zelf in acht nemen?
Was regelmatig je handen
• Houd 1.5 meter afstand van anderen
• Hoest en/of nies in de binnenkant van je elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes
• Schud geen handen
• Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, koorts of griepverschijnselen en laat je testen. Ook bij een negatieve uitslag blijft u thuis met verkoudheidsklachten (hoesten, loopneus enz.)

Stel jezelf iedere les de volgende vragen. Mocht je één vraag (of meerdere) met een ja beantwoorden? Neem dan contact met ons op zodat we de opleiding voor jou kunnen verplaatsen.

  1. Had je last van hoestklachten in de afgelopen 24 uur?
  2. Had je last van neusverkoudheid in de afgelopen 24 uur?
  3. Had je koorts (boven 38 graden) in de afgelopen 24 uur?
  4. Had je last van benauwdheidsklachten in de afgelopen 24 uur?
  5. Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  6. Heb je het coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  7. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus en heb je de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
  8. Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?

We blijven de berichtgeving vanuit de Rijksoverheid en het RIVM op de voet volgen. Zodra er nieuwe ontwikkelingen of maatregelen gemeld worden, stellen we je daarvan op de hoogte.


Heeft u naar aanleiding van deze berichtgeving vragen? Maandag t/m vrijdag uur zijn we tijdens kantoortijden telefonisch en per mail te bereiken.
Mail: opleidingen@kader.nl
Website: kader-opleidingen.nl / kader.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Het laatste nieuws binnen ons mooie vakgebied als eerste in jouw mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde artikelen