Energie & Duurzaamheid

VABI implementeert nieuwe NTA 8800!

Eind mei komt VABI met een nieuwe release van haar software, versie 9.0. Met deze update kun je je vanaf 1 juni 2022 registreren volgens de vernieuwde NTA 8800 methodiek. Om hier alvast aan te wennen kun je de Bètaversie 0.9 en versie 8.11 van de VABI software naast elkaar installeren. VABI heeft ervoor gezorgd dat dit automatisch het geval is. Zo kun je woningen registreren met de officiële versie en alvast projecten doorrekenen met de Bètaversie.

Op 1 januari 2022 is er een nieuwe versie van de NTA 8800 gepubliceerd door NEN, tegelijk met de door de ISSO gepubliceerde wijzigingsdocumenten en protocollen. De nieuwe versie van de NTA 8800 verschilt niet erg veel van de eerdere versies maar kenmerkt zich voornamelijk door een aantal verfijningen en toevoegingen van de rekenmethodiek. Vanaf 1 juni worden deze wijzigingen opgenomen in het bouwbesluit. Vanaf 1 juli 2022 zullen de software examens middels de 9.0 versie worden afgenomen dus let er op dat je in de juiste versie oefent!

Ben je bezig met projecten waarvan de omgevingsvergunning na 1 juni 2022 moet worden ingediend? Deze kun je doorrekenen met de VABI EPA versie 0.9. Deze projecten moeten wel aan de BENG-eisen voldoen wanneer je ze registreert volgens de gewijzigde NTA 8800.

Vanaf 1 juni zijn alle casussen van Kader natuurlijk ook in de nieuwe software gemaakt.

Bekijk hier al onze opfriscursussen en overige energieopleidingen.

Inschrijven nieuwsbrief

Het laatste nieuws binnen ons mooie vakgebied als eerste in jouw mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde artikelen