Vakantie vieren op z’n best

Geupdate: 6-7-2020

De zomerperiode is begonnen! Voor veel mensen betekent dit een aantal dagen vrij. Vakantie zou een tijd moeten zijn om uit te rusten, de accu op te laden en het werk even te laten voor wat het is. Helaas lukt het veel mensen niet om volledig uitgerust terug te keren van vakantie. Terwijl uitgeruste medewerkers in het kader van veilig werken, productiviteit en werkplezier zo belangrijk zijn!

Voor wetenschappers was dit aanleiding om onderzoek te doen naar de perfecte manier van vakantie vieren. De uitkomsten delen we graag met u. Het maakt niet zoveel uit wat u gaat doen. Lekker op vakantie in eigen land of toch een reis naar het buitenland, aan de volgende tips kan iedereen wat hebben.

Uiteraard is de situatie deze zomer anders, maar ook dichtbij huis haalt u het meeste uit uw vakantie met deze zeven tips!

Voorpret

Een deel van het geheim van vakantie vieren zit in de voorpret. Wie zich enorm verheugd op de vakantie, zal ook meer genieten van de vakantie. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die bijna op vakantie gaan, zich gelukkiger voelen. Een tip is dus om geen last minute reis te boeken, dan mist u de hele voorpret.

3 tot 6 dagen

Het meest optimaal voor vakantiegeluk is een vakantieduur van drie tot zes dagen. Het is lang genoeg om te genieten en kort genoeg om ruzies met reisgenoten te minimaliseren.

Nieuwe dingen doen

Om los te komen van routine, is het goed om open te staan voor nieuwe dingen. Hierdoor beleven we meer plezier aan een vakantie en lijkt deze langer te duren.

Dingen die je gelukkig maken

De 4e tip is: blijf op vakantie de dingen doen waar u thuis ook het gelukkigst van wordt. Dat kan bijvoorbeeld sporten zijn, lekker eten of dingen samen ondernemen.

Hoogtepunt aan het einde

Het einde van de vakantie blijft beter hangen dan het begin. De 5e tip is dan ook: sluit af met een knaller. Bekijk voor uzelf wat dat is en plan dit vervolgens aan het einde van uw vakantie.

Overgang naar het normale leven

Een belangrijke tip is om de overgang van vakantie naar werk rustig te laten verlopen. Zondagavond de caravan op de oprit draaien en de volgende ochtend weer volle bak aan het werk gaan moet u proberen te vermijden. Doet u nog wat dingen die u op vakantie ook deed, zoals een picknick in het park of een drankje in de stad, dan voelt het minder erg om weer in het normale leven te zitten.

Houd de herinnering levendig

De laatste tip is om uw mooiste vakantieverhalen te delen met iedereen die het maar wil horen. Zo houdt u de herinnering in uw hoofd levendig en geniet u nog langer na.

We wensen u een fijne zomerperiode toe! Kader is ook dit jaar in de zomerperiode gewoon bereikbaar!We helpen u graag bij de volgende stap!

Bron:ncbi.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven nieuwsbrief

Het laatste nieuws binnen ons mooie vakgebied als eerste in jouw mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.