Veiligheidskunde

OVK opleiding

Wat is OVK?

De opleiding Basis Veiligheidskunde (BVK) wordt in de markt ook wel OVK opleiding – Operationeel Veiligheidskundige of Veiligheidscoördinator opleiding genoemd.  Wanneer je de BVK opleiding bij Kader volgt krijgt u iedere week les van vakspecialisten. Arbeidsveiligheid is het dagelijks werk van Kader. Hierdoor zijn onze docenten ervaren. Docenten zijn naast hun werk als docent dagelijks actief als veiligheidskundige of consultant.

Operationeel Veiligheidskundige

Wil jij naast je reguliere werk meer inzicht krijgen op het gebied van arbeidsveiligheid? Dan is de OVK opleiding iets voor jou! De kennis die je verkrijgt tijdens de OVK opleiding reikt vele malen verder dan de VCA opleiding(en). In onze Operationele Veiligheidskunde opleiding leert u gevaren herkennen en risico’s in te schatten. Als Operationeel Veiligheidskundige heeft u samen met de Middelbaar Veiligheidskundige en Hoger Veiligheidskundige een voorbeeldfunctie.

Toelatingseisen

Om de OVK opleiding te volgen heeft u minimaal mbo werk- en denkniveau en houdt u zich bezig met coördinerende, adviserende en ondersteunende werkzaamheden op het gebied van veiligheid. Ook bent u in het bezit van een geldig VCA diploma.

Wil je meer weten over onze BVK/OVK cursus? Lees alles op de BVK pagina of download hieronder de brochure van onze BVK opleiding/ OVK opleiding.

Download brochure

Download de brochure van onze BVK opleiding en krijg uitgebreide informatie over de profielschets, doelstellingen, toelatingseisen en studiebelasting. Ook krijg je meer informatie over de invulling per lesdag.

Download brochure >

Inschrijven nieuwsbrief

Het laatste nieuws binnen ons mooie vakgebied als eerste in jouw mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde opleidingen

Veelgestelde vragen

Gerelateerde artikelen