Veiligheidskunde

HVK

HVK betekent Hogere Veiligheidskunde. Een Hogere Veiligheidskundige beschikt over managementvaardigheden, adviesvaardigheden, voldoende kennis en competenties. Deze aspecten staan dan ook centraal in de Hogere Veiligheidskundige opleiding.

Wat is HVK?

HVK betekent Hogere Veiligheidskunde. Een Hogere Veiligheidskundige beschikt over managementvaardigheden, adviesvaardigheden, voldoende kennis en competenties. Deze aspecten staan dan ook centraal in de Hogere Veiligheidskundige opleiding. De HVK is een verbreding en verdieping op de basiskennis van de Middelbare Veiligheidskunde.

De opleiding geeft nieuwe inzichten over het beheersen van veiligheidsrisico’s en leert veiligheid op een goede manier te organiseren. Verder komen risico-oorzaken herkennen en het beheersen aan de orde. De HVK opleiding geeft alle kennis en competenties  om als Hogere Veiligheidskundige aan de slag te gaan. Van een Hoger Veiligheidskundige wordt verwacht dat hij als professional, zowel intern als extern, ondersteuning kan verlenen bij het beheersen van (veiligheid)risico’s.

Wilt u meer informatie over de Hogere Veiligheidskunde opleiding van Kader? Bezoek de Hogere Veiligheidskune pagina of download hier de brochure!Download brochure

Inschrijven nieuwsbrief

Het laatste nieuws binnen ons mooie vakgebied als eerste in jouw mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Gerelateerde artikelen