Veiligheid & Gezondheid

MAH

MAH staat voor Middelbare Arbeidshygiëne. Arbeidshygiëne wordt omschreven als de toegepaste wetenschap, welke zich richt op het geheel van belastende factoren dat in of door de werksituatie kan ontstaan en dat de gezondheid en/of het welzijn van de werkende mens en/of zijn nageslacht kan beïnvloeden.

Wat is MAH?

MAH staat voor Middelbare Arbeidshygiëne. Arbeidshygiëne wordt omschreven als de toegepaste wetenschap, welke zich richt op het geheel van belastende factoren dat in of door de werksituatie kan ontstaan en dat de gezondheid en/of het welzijn van de werkende mens en/of zijn nageslacht kan beïnvloeden. Deze wetenschap is gebaseerd op het herkennen, evalueren en beheersen van met name fysische, chemische en biologische factoren.

Kortweg gezegd stelt arbeidshygiëne zich ten doel medewerkers te beschermen tegen werkgerelateerde gevaren die op langere termijn gezondheidsschade kunnen veroorzaken.

De arbeidshygiënist

Als arbeidshygiënist draagt u samen met andere arboprofessionals zorg voor goede werkomstandigheden binnen een organisatie. Het werkgebied van een arbeidshygiënist richt zich op het in kaart brengen en beheersen van arbeidsrisico’s die op langere termijn tot gezondheidsschade kunnen leiden.

In de praktijk blijkt dat arbeidshygiënische taken, waaronder beheersing op gebied van gevaarlijke stoffen, geluid, trillingen, klimaat, biologische agentia, straling en fysieke belasting, vaak uitgevoerd worden door veiligheidskundigen zonder dat zij daar adequaat voor opgeleid zijn. Het niet of onjuist adviseren op basis van verkeerd uitgevoerde metingen en/of geïnterpreteerde meetuitkomsten ligt dan op de loer met alle

gevolgen van dien.

Opleiding Middelbare Arbeidshygiëne

De opleiding Middelbare Arbeidshygiëne zorgt er voor dat aankomende of reeds in het werkveld werkzame abroprofessionals de kennis en praktische vaardigheden opdoen om adequaat invulling te kunnen geven aan arbeidshygiënische taken. De opleiding geeft medewerkers de benodigde verdieping om (ook) de risico’s die juist op langere termijn leiden tot gezondheidsschade binnen uw organisatie in kaart te brengen, te beoordelen en te beheersen.Download brochure

Inschrijven nieuwsbrief

Het laatste nieuws binnen ons mooie vakgebied als eerste in jouw mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Gerelateerde artikelen