Veiligheidskunde

MVK

MVK betekent Middelbare Veiligheidskunde. De Middelbare Veiligheidskunde opleiding biedt kennis over diverse veiligheidsonderwerpen zoals wet- en regelgeving, gevaarlijke stoffen en veiligheidscultuur. Deze opleiding legt de basis om als professioneel Veiligheidskundige werkzaam te zijn.

Wat is MVK?

In de opleiding is veel aandacht voor gevaren herkennen, risico’s inschatten en het als Veiligheidskundige (laten) nemen van passende maatregelen. Het is belangrijk dat een Veiligheidskundige informatie weet te vinden en op de juiste manier kan interpreteren en toepassen in de praktijk. Tevens is de opleiding gericht op de adviesvaardigheden die een toekomstig Veiligheidskundige nodig heeft voor de uitoefening van zijn functie.

Met name de combinatie van adviesvaardigheden, het beschikken over kennis, het hebben van inzicht, het kunnen vinden en analyseren van de benodigde feitelijke kennis en het kunnen presenteren van de resultaten, zijn vaardigheden die cruciaal zijn voor het goed kunnen functioneren als Veiligheidskundige. Deze aspecten staan daarom centraal in de Middelbare Veiligheidskunde opleiding.

De Middelbaar Veiligheidskundige is binnen de organisatie de spin in het web waar het gaat om het voorbereiden, uitvoeren en adviseren op het gebied van arbeidsomstandigheden. De Veiligheidskundige heeft contacten met interne en externe deskundigen op het gebied van Arbobeleid, gezondheid, verzuim en verzuimbestrijding, preventie en Arbowetgeving.

Wilt u meer informatie over de Middelbare Veiligheidskunde opleiding van Kader? Bezoek de Middelbare Veiligheidskunde pagina of download hier de brochure!

Inschrijven nieuwsbrief

Het laatste nieuws binnen ons mooie vakgebied als eerste in jouw mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Gerelateerde artikelen