News

49.400 energielabels in januari afgemeld voor woningen

1 oktober 2015

In januari regelden 41.990 woningeigenaren online een definitief energielabel woningen. Daarnaast werden nog ruim 7.000 labels via de Energie-Index geregistreerd. Het energielabel is vanaf 2015 verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen. Het vervangt het label dat vanaf 2008 verplicht was. Van de woningen met een definitief label is 39% (zeer) energiezuinig en heeft een label A of B gekregen.

Woningeigenaren kunnen vanaf 1 januari 2015 het definitief energielabel regelen via www.energielabelvoorwoningen.nl. In de eerste maand kreeg de website 174.507 unieke bezoekers. Ook al kampt de website nog met storingen en onvolkomenheden, toch zijn er in januari maar liefst 49.436 energielabels voor woningen definitief gemaakt. Dat is een stijging van 56% ten opzichte van het maandgemiddelde in 2014.

Het energielabel voor woningen is één van de maatregelen uit het Energieakkoord. Dit heeft het kabinet in 2013 gesloten met werkgevers, werknemers en milieuorganisaties. Het uiteindelijke doel is zorgen voor een duurzame energievoorziening in Nederland. Met het label voldoet Nederland aan de Europese regelgeving en draagt bij aan de Europese klimaatdoelen voor 2020. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) verzorgt de implementatie van het definitief energielabel, in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Het aantal geregistreerde definitieve labels is boven verwachting. Woningeigenaren die hun woning gaan verkopen of verhuren weten www.energielabelvoorwoningen.nl massaal te vinden. Daarnaast zijn er veel marktpartijen in de bouw- en energiesector die diensten aanbieden aan eigenaren om energiebesparende maatregelen te treffen. Hiermee geeft ook de markt een impuls aan bewustwording van duurzaamheid. Verder is een gunstig energielabel een extra verkoopargument voor verkopers van woningen. Kopers worden steeds meer geprikkeld hierop te letten als ze woningen vergelijken.

Bron: rvo.nl

Meer informatie over energielabels, EPA cursus, EPA opleiding

Google+

DEEL DIT

Nieuwsbrief ontvangen?    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.