News

Aanpassing subsidieregeling energiebesparing

1 oktober 2015

Minister Blok past de subsidieregelingen voor energiebesparing in huizen aan. Hij schrijft aan de Tweede Kamer dat er onregelmatigheden zijn gepleegd en dat direct handelen noodzakelijk is.

Hij heeft na een melding door een klokkenluider onderzoek laten doen en daaruit bleek onder meer dat in veel gevallen gegevens over de staat van woningen niet klopten. Bij één regeling kwamen in meer dan de helft van de gevallen onregelmatigheden aan het licht. Voor die regeling is voor bijna 119 miljoen euro aan subsidies aangevraagd en voor 102 miljoen toegekend.

Bij een andere regeling zaten fouten in een kwart van de aanvragen. De gegevens waren aangeleverd door verhuurders, vooral corporaties. Er is aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie.

Blok past de regelingen per 1 september zo aan dat de kans op onregelmatigheden kleiner wordt. Hij wil dat verhuurders hun eerdere aanvragen intrekken en opnieuw indienen, ook als er al een beslissing is genomen. Volgens Blok moeten in de aangepaste regelingen meer waarborgen komen dat de geleverde informatie klopt.

De minister benadrukt in zijn brief aan de Kamer wel dat hij niet zeker weet of de onregelmatigheden met opzet zijn gepleegd.

Bron: nos.nl

Meer informatie over EPA advies

DEEL DIT

Nieuwsbrief ontvangen?    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.