News

Adviesplatform voor energie adviseurs krijgt nieuwe eigenaar

4 juni 2020

Op 25 mei is de stichting KEGO opgericht . KEGO neemt het stokje over van FedEC om het huidige epa-adviesplatform.nl klaar te maken voor de nieuwe bepalingsmethode energieprestatie gebouwen volgens de NTA 8800 die per 1 jan uari 2021 wordt ingevoerd. Ter voorbereiding neemt KEGO per 1 juli het platform al over.

Epa-adviesplatform.nl werd in 2017 opgericht door adviseursvereniging FedEC om inhoudelijke vragen van adviseurs over de opnameprotocollen voor woningen en gebouwen te kunnen beantwoorden. Het platform bevat de volledige ISSO public aties alsmede een toelichting van deskundige FedEC adviseurs. Het huidige epa-adviesplatform.nl wordt geleid door
coördinatoren, die de vragen voorleggen aan een Expertteam ter beantwoording. Omdat er per 1 januari een nieuwe methode in werking treedt en het aantal adviseurs naar verwachting zal toenemen werd besloten tot een groter draagvlak voor het platform. Adviseurs hebben toegang tot het platform op basis van hun QBIS nl vermelding en diplomanummer. Adviseurs die nu al gebruik maken van het platform kunnen hiervan gewoon gebruik blijven maken. Nieuwe adviseurs kunnen zich via de site aanmelden.

Per 1 juli beantwoord t het Expertteam vragen over de bestaand e methodiek, maar ook over de nieuwe methodiek. In de komende maanden zullen de nieuwe ISSO publicaties en andere relevante stukken opgenomen worden in het platform. Ook wordt de software waarop het platform draait verbeterd. Bovendien wordt de tenaamstelling gewijzigd in energieprestatie-adviesplatform.nl. De stichting KEGO is opgericht door ISSO, InstallQ, FedEC en AvEPA. KEGO staat voor Kenniscentrum Energieprestatie Gebouwde Omgeving . Het bestuur bestaat uit Michel Verkerk (ISSO), Wil van Ophem (InstallQ ) Isabelle Sternheim (FedEC) en Hugo Breuers (AvEPA). Wil van Ophem (InstallQ) en Kees Arkesteijn (BCRG) zijn vanwege hun achtergrond kennis nauw betrokken bij de oprichting . Het bestuur heeft de afgelopen maanden gewerkt aan de structuur, financiering en werkwijze van het platform. Het expertteam is uitgebreid er zijn extra coördinatoren aangetrokken en er zijn deskundige n uitgenodigd om het nieuwe platform te vullen.

Gezien de COVID19 uitbraak kan het voornemen van het bestuur om een feestelijk lancering van de oprichting van de stichting KEGO met een ‘sneak preview’ in het nieuwe platform geen doorgang vinden. In het najaar wordt opnieuw naar een datum gezocht.

DEEL DIT

Nieuwsbrief ontvangen?    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.