News

Bakkerijsector lanceert campagne tegen grondstofallergie

Met de campagne ‘Een coole bakker is een schone bakker’ vraagt de bakkerijsector aandacht voor de ernstige gevolgen van langdurige blootstelling aan meelstof. Bovendien worden drie maatregelen om grondstofallergie te voorkomen verplicht gesteld.

Grondstofallergie ontstaat als iemand veel meelstof inademt. Allergische klachten en bakkersastma zorgen ervoor dat medewerkers hun werk niet meer volledig kunnen uitvoeren, moeten verzuimen of zelfs een ander beroep moeten kiezen. De Bakkerijsector heeft daarom 3 maatregelen verplicht gesteld om grondstofallergie te voorkomen:

  • afsluiten van mengkuip tijdens mengen en kneden;
  • vervangen van strooibloem door alternatieven of stuifarme bloem;
  • schoonmaken met een stofzuiger (geen perslucht).

‘Een coole bakker is een schone bakker!’

Via de campagne ‘Een coole bakker is een schone bakker!’ wil de Bakkerijsector benadrukken dat de traditionele manier van werken niet opweegt tegen de hierbij horende blootstellingniveaus en gevolgen op de lange termijn.

Wilt u gevaren binnen uw bedrijf leren herkennen en risico’s inschatten? Volg onze BVK opleiding.

Bron: Arboportaal

DEEL DIT

bakkerij - veiligheid