News

Best gelezen QHSE artikelen 2020

16 december 2020

Het jaar is bijna voorbij. Een bijzonder jaar, waarin we u zo goed mogelijk hebben geïnformeerd over ontwikkelingen in de markt.  We hebben de best gelezen artikelen uit 2020 voor u op een rijtje gezet.

5. Werkgever schuift verantwoordelijkheid arbeidsongeval af en legt schuld bij werknemer. Wie heeft gelijk?

Bij een bedrijf dat werkzaam is in de natuurstenenbranche heeft een ongeval plaatsgevonden. De werknemer in kwestie is verantwoordelijk voor het polijsten en snijden van deze natuurstenen. Op de dag van het ongeval bestuurde de werknemer de heftruck en wilde hij een natuurstenenplaat van een standaard halen. Op deze standaard lagen vier platen die 105 kg per stuk wegen. Bij het heffen van een van deze platen werden de andere platen aangetikt, met als gevolg dat een plaat kantelde. Een tweetal collega’s van de werknemer is daarbij aanwezig. Een van de collega’s probeerde de andere, bewegende platen, tegen te houden. Toen de werknemer hoorde dat er om hulp werd geroepen, sprong hij uit de heftruck en schoot te hulp, in een poging de hellende steen/stenen tegen te houden. Daarbij is het linkerbeen van de werknemer onder de plaat terecht gekomen en op twee plekken gebroken. De werknemer is vervolgens arbeidsongeschikt verklaard, heeft een operatieve ingreep moeten ondergaan en lijdt nog steeds aan pijnklachten.
De werkgever heeft geen aansprakelijkheidsverzekering die dekking biedt voor de schade die de werknemer lijdt. Daarbij is hij van mening dat hij niet aansprakelijk is voor de schade van de werknemer omdat deze bewust roekeloos gehandeld zou hebben. De werknemer en de werkgever komen er onderling niet uit, waardoor werknemer naar de rechter stapt.

4. Aankomende wijziging Arboregelgeving wegens verplichting aanstellen Vertrouwenspersoon

Op dit moment ligt er een initiatiefwet in de Tweede Kamer “Wet vertrouwenspersonen” om de Arbowet aan te passen. Deze wet pleiijt voor het wettelijk recht op toegang tot een vertrouwenspersoon van een werknemer. De werkgever dient hierin te voorzien door één of meerdere vertrouwenspersonen aan te stellen (via de OR).

Lees meer >

3. Ontslag op staande voet gerechtvaardigd bij mishandelen werkgever?

Een werknemer is 25 jaar in dienst en heeft tijdens de jaarlijkse kerstborrel overmatig alcohol geconsumeerd. Hij raakt in gesprek met zijn directeur. Na een stevig gesprek zijn ze beiden ruziënd uit elkaar gegaan. De werknemer heeft toen tegen collega’s zijn frustraties geuit en daarbij gezegd dat hij de directeur wilde slaan. Later op de avond wilde de directeur de kerstborrel verlaten, waarna de werknemer de directeur aanvloog. Collega’s hebben beiden uit elkaar moeten halen, en hebben kunnen verhinderen dat de werknemer de directeur sloeg. De directeur heeft direct op staande voet ontslag aangezegd. De werknemer  heeft de directeur een dag later opgebeld en zijn excuses aangeboden, maar het mocht niet meer baten. Het ontslag bleef in stand. Werknemer was het hier niet mee eens. De zaak komt voor bij het Hof van Justitie. Wat oordeelt de rechter?

Lees meer >

2. Zzp’er komt om bij arbeidsongeval, is zijn collega zpp’er aansprakelijk?

Het werken met onderaannemers en zzp’ers zorgt bij veel opdrachtgevers voor verwarring wanneer het gaat om aansprakelijkheid. Rollen en verplichtingen kunnen voor verschillende partijen onduidelijk zijn. Hoe zit dit wanneer twee zelfstandigen gezamenlijk aan de slag gaan? Wie is er in dat geval aansprakelijk?

Lees meer >

1. Dakdekker valt van ladder – werkgever betwist aansprakelijkheid en wijst op alledaagse handeling

In deze casus gaat het om een dakdekker die als ingeleende werknemer werkzaam is voor een bouwbedrijf dat zich bezighoudt met dakrenovatie en nieuwbouw van hellende daken. Op een ochtend is de werknemer tijdens het afdalen van een ladder gevallen en daarbij op zijn knie terechtgekomen. De ambulance kwam direct ter plaatse om de werknemer te onderzoeken, en zag op dat moment geen noodzaak voor verder onderzoek of behandeling. Later die dag is de werknemer alsnog met zijn leidinggevende naar een huisarts gegaan om zijn aanhoudende (pijn)klachten aan de knie te onderzoeken. Hij moest vervolgens 2 weken rust nemen. Na deze twee weken heeft de werknemer zijn werkzaamheden weer hervat. Twee dagen later blijkt de werknemer toch te veel pijn te hebben aan zijn knie, hij is sindsdien niet meer aan het werk geweest.

Lees meer >

DEEL DIT