News

Centraal Register Techniek neemt diensten QBISnl over

14 april 2021

De Stichting Centraal Register Techniek (CRT) is de opvolger van QBISnl en zal de verschillende data en diensten voor registratie van personen en bedrijven overnemen van QBISnl. Het CRT wordt dus de nieuwe vindplaats waar alle bouw- en installatietechnische bedrijven en vakbekwame professionals te vinden zijn. Daarnaast worden ook de dataontsluitingen overgenomen door het CRT. 

In het register zijn straks dus alle vakbedrijven en professionals in de bouw- en installatietechniek te vinden. Een bedrijf wordt alleen opgenomen in het register als het erkend of gecertificeerd is. De werknemers van deze bedrijven zijn geslaagd voor een geaccrediteerd examen, al dan niet in combinatie met een geaccrediteerde opleiding. Als bedrijven en hun vakmensen deze aantoonbare kwaliteit hebben, komen zijn automatisch in het Centraal Register Techniek. Op deze wijze wordt ervoor gezorgd dat het register betrouwbaar en gevalideerd is. 

Ondanks dat QBISnl gaat verdwijnen, betekent dit dus niet het einde van een centrale plek voor het vinden van gekwalificeerde bedrijven en personen. In de loop van 2021 breidt het CRT haar data en diensten verder uit. Het systeem van CRT zal uiteindelijk meer mogelijkheden bieden dan dat van QBISnl en zal daarnaast ook veel aandacht besteden aan het geven van begrijpelijke informatie voor vakmensen, vakbedrijven en opdrachtgevers. 

De concrete overgangsdatum van QBISnl naar CRT wordt nog vastgesteld, maar zal in ieder geval ergens dit jaar zijn. Communicatie hierover zal uiteraard tijdig plaatsvinden. 

Kijk voor meer informatie op de website van het CRT. 

Centraal Register Techniek,
13 april 2021 

DEEL DIT

Nieuwsbrief ontvangen?    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.