News

De EPA-W opfrisverplichting, hoe zit het ook alweer?

5 oktober 2018

We merken dat er nog onduidelijkheden zijn omtrent de EPA-W opfrisverplichting. Ook is nog niet iedere EPA-W adviseur op de hoogte van deze wijziging. Om uw vragen weg te nemen, hebben we kort samengevat wat deze verplichting precies inhoudt.

Het vervallen van EPA-W vakbekwaamheid

Het EPA-W diploma is sinds 1 januari 2017 12 maanden geldig. Binnen deze periode kunt u als EPA-W adviseur een geaccrediteerde opfriscursus volgen om uw diploma te verlengen. Door het volgen van deze opfriscursus behoudt u het bewijs van vakbekwaamheid. Dit is een vanuit de KviNL COEC Richtlijn voortvloeiende verplichting.

Ik heb mijn EPA-W diploma behaald vóór 1 januari 2017, wat nu?

Wanneer u uw EPA-W diploma voor 1 januari 2017 heeft behaald, dan dient u voor 1 januari 2019 een geaccrediteerde opfriscursus te volgen.

Is de EPA-W opfriscursus geaccrediteerd?

Onze 1-daagse EPA-W opfriscursus is KviNL geaccrediteerd. De inhoud voldoet daarmee aan de eisen van de EPA examencommissie. Met het volgen van onze 1-daagse EPA-W opfriscursus voldoet u aan de eis tot het volgen van een opfriscursus.

Registratie QBISnl

QBISnl is het openbare kwaliteitsregister van de bouw- en installatietechniek. Volgt u geen bijscholing binnen de gestelde termijn? Dan vervalt uw registratie op QBISnl en daarmee uw vakbekwaamheid.
Gevolgde bijscholing wordt geregistreerd op QBISnl via uw persoonsgebonden QBIS-ID. Wij zorgen ervoor dat uw slagingsgegevens bij QBISnl komen. Het enige dat u zelf hoeft te doen is uw QBIS-ID aan ons doorgeven. Heeft u nog geen QBIS-ID? Vraag deze dan zelf aan via de QBISnl contactpagina. Komt u er niet uit? Laat het ons dan weten. Wij kunnen u hierbij helpen!

DEEL DIT

Nieuwsbrief ontvangen?    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.