News

Diploma Basis Veiligheidskunde voor 15 ISS-medewerkers

3 mei 2016

Op het hoofdkantoor van ISS Facility Services in De Meern zijn onlangs de diploma’s uitgereikt aan vijftien ISS-medewerkers die met succes de opleiding Basis Veiligheidskunde hebben afgerond. Hiermee komt het aantal veiligheidskundigen binnen de dienstverlener op 50.
Met de opleiding streeft ISS naar het vergroten van kennis binnen de operationele teams, zodat daarmee bijgedragen wordt aan de HSE-doelstellingen (Health, Safety en Environment) bij opdrachtgevers.

Mark Steinbusch, manager Quality, Health, Safety & Environment, vertelt: “Als facilitair dienstverlener hebben we dagelijks duizenden medewerkers aan het werk bij onze opdrachtgevers. Het is vanzelfsprekend dat veilig en gezond werken vooral op de werkvloer georganiseerd moeten worden. Voor aanvang van deze opleiding hadden we een aantal fulltime veiligheidskundigen (MVK/HVK) aan het werk vanuit een staforganisatie. Door het opleiden van deelnemers aan de Opleiding Basis Veiligheidskunde hebben we een brug geslagen naar de werkvloer. We zijn nu dus bezig om de deelnemers nog actiever te gaan betrekken bij het realiseren van een ongevalvrije én een gezonde werkomgeving, zodat zij op die manier ook invulling kunnen geven aan onze visie en ons beleid ten aanzien van Health, Safety & Environment. Daarom hebben we ook een veiligheidsapp ontwikkeld, waarin elke medewerker alles over veiligheid op de werkvloer kan lezen en direct actie kan ondernemen indien nodig. Aan het einde van de dag moet iedereen weer veilig en gezond thuiskomen.”

Wilt u meer weten over onze opleiding tot Basis veiligheidskundige?
Bron: Facto

DEEL DIT