News

Energiebesparing om energielabel C te halen stijgt niet hard genoeg

10 september 2020

Het aantal kantoorgebouwen dat over een energielabel C (of beter) beschikt stijgt gestaag. Voor het merendeel van de gebouwen zijn echter nog geen stappen gezet. Als in 2023 alle label-C plichtige kantoren een label C (of beter) moeten hebben, zal dit sneller moeten groeien.

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoorpanden over minimaal energielabel C beschikken. Deze verplichting is opgenomen in het Bouwbesluit. Een energielabel is verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering van een pand en is tien jaar geldig.

Waar het aantal kantoorgebouwen met een energielabel C (of beter) begin 2020 nog op 32% lag, is dat inmiddels gestegen naar 34% (cijfers 1-7-2020). 12% van de kantoorgebouwen heeft een energielabel D of slechter. Dit aantal is ongewijzigd ten opzichte van 1-1-2020. Voor 54% van de kantoorgebouwen is geen energielabel geregistreerd. Het aantal kantoren dat voldoet aan de energielabel-C-verplichting neemt toe, echter voor het merendeel van de kantoorgebouwen zijn nog geen stappen gezet.

De lineaire stijging in het aantal groene labels (C of beter) die de afgelopen jaren zichtbaar was, lijkt het laatste half jaar iets af te zwakken. Mogelijk is de coronacrisis van invloed geweest op het aantal labelregistraties voor kantoren.

Wilt u als gebouweigenaar, -beheerder of adviseur alles weten over de Energielabel-C-verplichting? De Masterclass Energielabel C voor gebouwen behandelt alle belangrijke aspecten van energiebesparing en verduurzaming van bestaande kantoorgebouwen. De Masterclass geeft in het kort u handvatten om in zeven praktische stappen naar een energielabel C (of beter) te gaan. U kunt de volgende dag gelijk beginnen.
Bronnen: RVO
DEEL DIT

Nieuwsbrief ontvangen?    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.