News

Energielabel voor nieuwbouwwoning krijgt A zonder plusjes

1 oktober 2015

Het energielabel dat vanaf januari 2015 voor woningbouw wordt ingevoerd, blijft beperkt van G tot A. Er komen geen woninglabels met A+ of A++. Dat heeft het ministerie van BZK besloten.

Het ministerie had eerder voorgesteld om voor nieuwbouwwoningen die hoger willen scoren dan een A, een Energie Index gebaseerd op bestaande bouw op te laten stellen. Uit deze Energie Index zouden zeven energiemaatregelen worden gelicht die met elkaar de hoogte van het energielabel zouden bepalen. Als gevolg van de weerstand die het voorstel van het ministerie bij marktpartijen had opgeroepen, is nu besloten dat er geen A woninglabels met plusjes komen.

De nieuwe situatie houdt in dat verkopers voor nieuwbouwwoningen bij oplevering een definitief energielabel laten bepalen. De kosten hiervan bedragen maximaal € 20,-. Het opstellen van een Energie Index is niet nodig. Voor de oplevering van huurwoningen dient nog wel een Energie Index opgesteld te worden, om de WWS-punten te bepalen. De Energie Index levert dan ook het definitieve energielabel.

Meer informatie over Energielabel, EPA advies

 

DEEL DIT

Nieuwsbrief ontvangen?    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.