News

Gedragscode veilig werken in de magazijnsector gelanceerd

19 september 2016

Vorige week is de ‘Code Gezond en Veilig Magazijn’ gepresenteerd. Deze code moet het aantal bedrijfsongevallen in magazijnen terugdringen.

Ruim 100.000 bedrijven in Nederland hebben een magazijn. Hier werken zo’n 600.000 mensen van heftruckchauffeurs tot logistieke teamleiders. Het aantal ongevallen in en om magazijnen daalt al jaren licht, toch gebeuren er jaarlijks nog steeds 1500 ongevallen met interne transportmiddelen. Hiervan hebben er gemiddeld zeven een dodelijke afloop. Volgens de partijen, die 13 september het startschot hebben gegeven voor deze Code, ligt de oorzaak van veel ongevallen in de bedrijfscultuur. Denk hierbij aan de wijze van aansturing. Ziekteverzuim in de branche kost bedrijven jaarlijks miljoenen euro’s. Volgens de betrokken partijen vraagt dit om een gezamenlijke aanpak voor gezonder, veiliger en daarmee efficiënter werken binnen de sector.

Ook in magazijnen is het belangrijk operationele leidinggevenden meer ‘bagage’ mee te geven op het gebied van veiligheid. Denk hierbij eens aan een opleiding Basis veiligheidskunde.

Bron: Arboportaal

DEEL DIT