News

Gevolgen NTA 8800

24 juni 2019
– let op: dit nieuwsbericht geeft niet de laatste situatie weer. Klik hier voor de meest actuele status

Woensdag 19 juni organiseerde Install/KviNL en ISSO een bijeenkomst voor opleiders met als onderwerp de gevolgen van de NTA 8800. Naast diverse opleiders waren er ook een aantal software leveranciers aanwezig om eventuele opmerkingen mee te nemen in ontwikkeling en vragen van de opleiders te beantwoorden.

Kader was hierbij aanwezig en neemt u graag mee in de highlights van deze ochtend.

Implementatie NTA

De nieuwe opnameprotocollen voor Woning- (ISSO82.1) en Utiliteitsbouw (ISSO75.1) beschrijven zowel de basis- als detailmethodiek en zijn daarmee geschikt voor zowel bestaande- als nieuwbouw. Zo zijn ook de nieuwe BRL9500 beoordelingsrichtlijnen voor woning- en utiliteitsgebouw direct geschikt voor zowel bestaande als nieuwbouw en zijn er geen aparte deelgebieden meer voor de bestaande en nieuwbouw waarvoor organisaties gecertificeerd moeten worden.

Nadat in april de opnameprotocollen en beoordelingsrichtlijnen (BRL9500-W en BRL9500-U) ter kritiek zijn aangeboden aan de markt en heeft deze hierop kunnen reageren. Inmiddels zijn bijna alle kritieken verwerkt en in september 2019 zullen de opnameprotocollen en beoordelingsrichtlijnen vastgesteld worden door het CCvD. De verschillende softwareleveranciers hebben de deadline voor de definitieve nieuwe EP software op eind 2019 gesteld. Het ISSO en de softwareleveranciers zullen tussentijds continu met elkaar afstemmen en controleren of de opnameprotocollen en daaraan gelieerde onderdelen goed op elkaar aansluiten.

Examens

De eindtermen voor de examens opnameprotocollen methode 2020 zijn definitief en op basis hiervan zullen de onderwerpen worden bepaald voor de examens van de bijscholing voor bestaande adviseurs.  Belangrijk om te benoemen is dat alle examens, dus ook de examens voor de bijscholing, zullen worden afgenomen door de examenbureaus Cito en ’t Examenpark.

De examens o.b.v. de nieuwe opnameprotocollen voor nieuwe en bestaande adviseurs zullen starten vanaf begin 2020.

Opfriscursus of bijscholing?

In 2019 en 2020 zullen er geen opfriscursussen worden aangeboden. Het jaar 2020 zal in het teken staan van de bijscholing van bestaande adviseurs.

Kader gaat met de nieuwe verkregen inzichten op deze ochtend hard aan het werk om de EPA-opleiding actueel en inhoudelijk sterk te houden en daarmee adviseurs goed voor te bereiden op de examens! Voor vragen/opmerkingen kunt u altijd contact opnemen met ons team.

DEEL DIT

NTA

Nieuwsbrief ontvangen?    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.