News

Groen energielabel biedt woningeigenaren vele voordelen

1 oktober 2015

Een groen energielabel is voordelig voor de gasrekening, de waarde en de snelheid van verkoop van woningen. Dat blijkt uit onderzoek dat Natuur & Milieu uitvoerde naar aanleiding van de invoering van het verplichte energielabel voor woningen.

Als een gemiddelde woning in Nederland van label D naar A gaat, wordt volgens berekeningen van Natuur & Milieu 1500 euro op de gasrekening bespaard. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het energiezuinig maken van woningen. Het isoleren van muren met spouwmuurisolatie is simpel, snel en levert winst op. Naast spouwmuurisolatie zijn er tal van andere mogelijkheden voor het isoleren van woningen zoals dak- en vloerisolatie, dubbele glazen en zonnepanelen. Al deze stappen kunnen leiden tot een hoger energielabel. Nederland bespaart 590 miljoen euro per jaar als alle ongeïsoleerde spouwmuren worden geïsoleerd. Daarnaast bespaart Nederland in totaal 1,7 miljoen ton CO2 en 910 miljoen kuub gas.

Geïsoleerde huizen verkopen een stuk sneller én leveren meer op. Woningen met een groen energielabel (A en B) zijn 86 dagen sneller verkocht, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van TIAS. Verschillende onderzoeken laten bovendien waardestijgingen van de woning zien, variërend van 2 tot 10%. Ook kan een zuinig energielabel leiden tot een goedkopere hypotheek. Er zijn hypotheekaanbieders die, bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek, de rente verlagen naarmate je energielabel beter is.

Bron: Natuur & Milieu

Meer informatie over energielabel, EPA cursus, EPA opleiding

Google+

DEEL DIT

Nieuwsbrief ontvangen?    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.