News

Het laatste nieuws over de NTA 8800

29 november 2019

De voorbereidingen voor de opleidingen voor bestaande en nieuwe adviseurs zijn bij Kader in volle gang. De inschrijfdata voor de Opleiding Aanvullend examen worden binnenkort op de website van Kader gepubliceerd en de eerste offertes voor incompany-trainingen die onze klanten voorbereiden op het Aanvullend Examen zijn verzonden.

Bestaande vakbekwame EPA-W (toekomstige EP-W/B adviseurs) en EPA-U adviseurs (toekomstige EP-U/B adviseurs) worden zoals het er nu naar uitziet getoetst op alle nieuwe onderdelen van de opnameprotocollen methode 2020. Deze bestaan uit vragen van:

  • Module 1 – Kennis van de energieprestatiemethodiek en opnameprotocollen
  • Module 2 – Schematiseren van een woning/woongebouw
  • Module 3 – Gebouwopname

Module 1 en 3 worden samen in een examen afgenomen, module 2 is geheel nieuw en in de basismethodiek zal deze als apart examen getoetst worden bij de EPA-W adviseurs. Aangezien de opnamesoftware aanzienlijk is gewijzigd wordt er momenteel overwogen om de softwaretoets op te nemen in het aanvullende examen. Wanneer hier meer over bekend is zullen wij u hier natuurlijk direct over informeren!

Na 1 juli 2020 zal ook de huidige methodiek nog in gebruik blijven.

Omdat de RVV Verduurzaming  – de regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming – nog blijft rekenen met de bestaande EI-index, bestaat  de huidige methodiek voorlopig nog naast de nieuwe Methode 2020. Met de RVV Verduurzaming krijgen woningcorporaties fiscaal voordeel op investeringen. Kader zal daarom de opleiding EPA-W en EPA-U adviseur in de eerste helft van 2020 blijven verzorgen. Hiervoor kunt u bij Cito of ’t Examenpark het examen afleggen.

Hoewel de software nog niet klaar is en de (proef)examens nog niet beschikbaar, is Kader op stoom. Vernieuwingen hebben wij in een factsheet voor u geordend, deze is onderaan deze pagina te downloaden.

DEEL DIT

Nieuwsbrief ontvangen?    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.