News

Interview Ruud Krijt – Deelnemer BVK Utrecht

7 maart 2016

Ruud Krijt is medewerker bedrijfbureau bij de Gemeente Zaanstad en heeft de BVK opleiding bij Kader gevolgd.

Wat heeft je doen besluiten om de BVK opleiding bij Kader te volgen en wat waren je verwachtingen vooraf?
“Ik ben als preventiemedewerker werkzaam en had behoefte om meer inzicht te krijgen in arboveiligheid. De BVK opleiding van Kader sluit hier goed bij aan. Door het volgen van deze cursus is mijn positie binnen de organisatie versterkt. De verwachting was en is om meer inzicht te krijgen in wet- en regelgeving en veiligheid. En dat is gelukt”!

Hoe zou je de BVK opleiding omschrijven?
“De opleiding was interessant en leerzaam omdat er veel verschillende aspecten aan bod komen. Ook is het een mooie tussenstap van de cursus preventiemedewerker naar de MVK opleiding”.

Wat waren de meest interessante onderwerp(en) en waarom?
“Wet- en regelgeving vond ik interessant, omdat dit toch altijd taaie stof is. Toch werd dit op zo’n dusdanige wijze gebracht, dat het goed te volgen was.
Het onderwerp gevaarlijke stoffen was ook een leuke en leerzame module, omdathet vol enthousiasme gebracht werd.”

Wat vond je lastig aan de opleiding?
“Het opstellen van de RI&E vond ik persoonlijk lastig, omdat we bij de gemeente Zaanstad de RI&E niet zelf maken. Door goede begeleiding is het mij toch gelukt om de opdracht te voltooien”.

Wat heeft de opleiding de organisatie opgeleverd?
“De gemeente heeft als verwachting dat de organisatie met mij als BVK’er beter inzicht krijgt wat er speelt in de arbowereld”.

Wat heeft de opleiding je persoonlijk opgeleverd?
“Persoonlijk heeft het mij gebracht dat ik nog kritischer ben gaan kijken naar veiligheid binnen de organisatie en dat ik mij nu geheel kan richten op arbozaken”.

Wat vond je van de organisatie van deze opleiding?
“Mijn mening over Kader als organisatie is positief. De docenten zijn deskundig en geven vol enthousiasme les. De digitale leeromgeving omgeving ‘Mijn Kader’ is overzichtelijk. Ook kan je de voortgang van de opleiding zien, wat heel leuk is! Wanneer je jezelf verder wilt ontwikkelen in arboveiligheid kan ik deze opleiding zeker aanraden”.

Download de BVK brochure.

DEEL DIT