News

Kabinet investeert in Inspectie SZW

12 november 2018

Het kabinet investeert de komende jaren structureel € 50,5 miljoen per jaar extra in de handhavingsketen van de Inspectie SZW. Dat schrijft staatssecretaris Van Ark aan de Tweede Kamer. In zijn brief geeft Van Ark aan dat er in het regeerakkoord heldere politieke keuzes voor het toezicht op gezond, veilig en eerlijk werk en bestaanszekerheid zijn gemaakt.

Het regeerakkoord bevestig hiermee het belang van handhaving als een randvoorwaarde voor een werkende arbeidsmarkt en een functionerend stelsel van sociale zekerheid.

Het geld wordt onder meer ingezet ter bevordering van een eerlijke arbeidsmarkt, waarin werknemers gezond en veilig kunnen werken. Zo komt er extra geld voor de aanpak van schijnconstructies waaronder schijnzelfstandigheid en voor het tegengaan van arbeidsmarktdiscriminatie. Belangrijk is ook dat de aanpak van blootstelling aan gevaarlijke stoffen flink wordt versterkt.

Staatssecretaris Van Ark: ‘Gezond en veilig werken is ontzettend belangrijk. En eerlijk werken, werkt goed, maar kan beter! Naleven van regels is in het belang van werknemers en werkgevers. Daarom krijgt de Inspectie er extra geld bij.’

Bron: Rijksoverheid.nl

 

DEEL DIT