News

Kennis delen is goud, zwijgen is fout!

12 maart 2019

Voor Coen Hagedoorn heeft Kader een incompany kennissessie EPA-W opnameprotocol en maatwerkadvies opgesteld, welke met enthousiasme is ontvangen.

Coen Hagedoorn is gespecialiseerd in het bouwen en onderhouden voor woningbouwverenigingen. Vanuit 20 vestigingen worden jaarlijks ruim 100.000 reparatieopdrachten en 60 renovatie- en nieuwbouwprojecten uitgevoerd. Zij doen dit met ruim 550 enthousiaste medewerkers.

Bij het oppakken van verschillende onderhoudsprojecten wordt er gewerkt met lokale teams, waarbij de klant centraal staat. Om de beste partner voor klanten te zijn is het zaak de kennis up-to-date te houden. Vanuit dit oogpunt is de vraag ontstaan bij Jeroen Vonk, die o.a. EPA-W adviseur en verantwoordelijk voor het BRL9500 managementsysteem bij Coen Hagedoorn is, om een kennissessie op te laten stellen over de energetische werking van een woning. Waarin antwoorden worden gegeven op vragen als:

  • Hoe is een woning energetisch opgebouwd (Trias Energetica)?
  • Energetische werking van een woning o.b.v. een gebouwopname via een casus volgens het opname protocol 82.1;
  • Wat is het effect van diverse energiebesparende maatregelen op de Energie Index en de prestatie op bijvoorbeeld het binnenklimaat?
  • Wat zijn de ontwikkelingen binnen de wet- en regelgeving op het gebied van de energieprestatie van gebouwen (NTA8800, BENG,…)?

Met deze vragen in het achterhoofd hebben wij een programma samengesteld om aan deze wensen te kunnen voldoen. Immers is de kennis binnen Kader aanwezig over de diverse onderwerpen. Na een aantal tussentijdse contactmomenten is er een definitief programma gevormd en heeft Kader een 3-daagse incompany kennissessie verzorgd. De sessie heeft zich gekenmerkt als een informatieve en interactieve sessie met verschillende leuke discussies, waarbij kennis over en weer werd gedeeld en er niet alleen door de docent werd gezonden.

Na eerdere opleidingen EPA-W van Kader hebben wij de vraag neergelegd om samen kennissessies te ontwikkelen. Na een aantal gesprekken had Kader snel in de gaten wat het beste programma is, afgestemd op de wensen van een meedenkend onderhoudspartner. Onder leiding van een enthousiaste, vakbekwame trainer (Erik Pennings) zijn onze mensen in drie dagen meegenomen in een verdieping over verduurzamen. Onze mensen zijn nu in staat om een breder perspectief te zien waardoor wij een nog betere adviseur kunnen zijn. De persoonlijke benadering van Kader heb ik als erg prettig ervaren. Door mee te denken en te verplaatsen in onze schoenen was het programma snel naar wens en dit werd waargemaakt tijdens de cursus

- Jeroen Vonk

Het mooie van deze interactieve sessie was dat wij als Kader zijnde Coen Hagedoorn in de gewenste kennisbehoefte hebben voorzien, maar ook wij kennis hebben opgedaan vanuit praktijkervaringen. Daar willen wij de deelnemers bij Coen Hagedoorn voor bedanken! Een echte win-win! En daarom: “Kennis delen is goud, zwijgen is fout!”.

Heeft u vragen over EPA gerelateerde onderwerpen en wenst u een kennissessie hierover. Neem dan gerust contact op met ons hierover en stel de vraag en wellicht kunnen wij dan onze kennis met u delen!

Jarno Froeling

DEEL DIT

Coen Hagedoorn

Nieuwsbrief ontvangen?    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.