News

Meer vertrouwenspersonen na #MeToo

8 februari 2019

Steeds meer bedrijven stellen na #MeToo een vertrouwenspersoon aan.

Dit blijkt uit een peiling die LVV, Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen, heeft gehouden onder 1200 eigen leden. Uit de resultaten blijkt dat de vraag naar vertrouwenspersonen toeneemt. De leden, die als extern of intern vertrouwenspersoon werkzaam zijn, zien dat bedrijven meer vertrouwenspersonen aanstellen, meer vacatures openstellen voor deze functie en medewerkers vaker een training tot vertrouwenspersoon laten volgen.

Margriet Maris, voorzitter van de LVV, zegt tegen het Algemeen Dagblad dat de toename komt door de #MeToo-beweging. “De maatschappelijke discussie heeft zeker een boost gegeven. Bedrijven zeggen: ‘we moeten dit goed gaan regelen’.”

Oktober 2017 ging de hashtag MeToo viraal. Hier werden een aantal gebeurtenissen genoemd van seksueel overschrijdend gedrag en intimidatie op de werkvloer. Lees ook: ‘Aandacht voor intimidatie op de werkvloer’.

Uit de Nationale Enquête Arbeidsomsgandigheden (NEA) bleek al dat naar verhouding werknemers met een zorg- of welzijnsberoep in 2017 het vaakst ongewenst gedrag op het werk door externen, zoals klanten of patiënten, ervaarden.

Het aantal meldingen over seksueel overschrijdend gedrag op de werkvloer neemt niet toe. Maris vindt dat niet vreemd. “Het heeft nogal wat voeten in de aarde voor een bedrijf een vertrouwenspersoon heeft aangesteld. Er is een sollicitatieprocedure voor nodig en de kandidaat moet een cursus volgen. Het duurt even voor zo iemand ingeburgerd is op de werkvloer. Ik verwacht, omdat bedrijven nu meer vertrouwenspersonen aanstellen, dat we dit jaar ook meer meldingen gaan zien.”

Bron: AD, LVV
DEEL DIT